Celjski nogometaši po pokalnem fiasku nazaj na zmagovita pota (video)


Nogometaši Celja so v prestavljenem 3. krogu državnega prvenstva gostovali v Ljubljani pri Bravu, kjer so skušali popraviti vtis po nedavnem pokalnem spodrsljaju. To jim je uspelo, iz prestolnice pa so se v knežje mesto vrnili z zasluženimi tremi točkami.

Bravo : Celje 0:2 (0:1)
Karničnik (7′), Kouter (75′)

Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Nemanič, Karničnik (od 78′ Milić), Zabukovnik, Bobičanec (od 83′ Dulca), Popović (od 67′ Kouter), Mačak (od 67′ Lamy), Svetlin, Edmilson (od 83′ Bajde)

Za zgodnje vodstvo Celjanov je poskrbel Žan Karničnik, ki je v 7. minuti izkoristil prvo resnejšo priložnost celjske zasedbe. Grofje so imeli nato še lepo priložnost, da bi svojo prednost povišali že pred odhodom na odmor, toda poskus Damjana Vukliševića je odbil domači vratar Matija Orbanić.

Varovanci Damirja Krznarja so v drugem polčasu še bolj izrazito izkazali svojo premoč v primerjavi s prvim delom igre. Sprva se je prav 28-letni osrednji branilec Celja po odličnem predložku Luke Bobičanca znova znašel v ugodnem položaju, ponovno pa se je izkazal Orbanić. Za tem je zapretil še Edmilson, njegov strel pa je švignil mimo domačih vrat.

Sredi drugega dela igre se je tekma močno razživela, nekajkrat pa se je moral pošteno raztegniti celjski vratar Matjaž Rozman. Priložnosti so si sledile na obeh straneh, sledil pa je zadetek Celjanov, ki jim je zagotovil zmago v spodnji Šiški. Hiter protinapad Celja je povedel brazilski napadalec Edmilson, ki je zaposlil Nina Koutra, ta pa je z dobrim preigravanjem in natančnim strelom pokopal ljubljanske upe o pozitivnem rezultatu.

Celjani so tako v Ljubljani povsem zasluženo vknjižili tri točke in obdržali pet točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo, v soboto pa v mesto ob Savinji prihaja Koper.

Lestvico zagotavlja Sofascore