Celjski nogometaši po zmagi nad Mariborom zgolj še točko za 1. mestom


Nogometaši NK Celje so gostovanje pri aktualnih prvakih iz Maribora opravili z odliko in zmagali z 2:1. Ob hkratnem porazu Olimpije doma proti Aluminiju je zaostanek Celjanov za vodečimi Ljubljančani zgolj še 1 točka.

S tem se je povečala možnost, da se bo prvenstvo odločalo na štadionu Z dežele v zadnjem krogu 22. julija, ko bodo Celjani gostili ravno Olimpijo.

Celjani so v Mariboru še enkrat več pokazali odličen nogomet in zasluženo premagali Maribor, ki je v praznem Ljudskem vrtu že ob polčasu zaostajal z 2:0. Po avtogolu nekdanjega celjskega nogometaša Bajdeta je po protinapadu z natančnim strelom z dvajsetih metrov zadel Vizinger.

V drugem polčasu se Maribor pritisnil, a Celjani niso popuščali in so na igrišču ohranili ravnotežje. Upehani Maribor tako ni zmogel več od zadetka za zmanjšanje razlike. Nekaj minut pred koncem je po podaji iz kota z glavo zadel Peričić.

MARIBOR – CELJE 1:2 (0:2)
Peričić 88.; Bajde 34./ag, Vizinger 39.

NK Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Pihler, Požeg Vancaš, Bajde, Zahović.

NK Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Čalušić, Marandici, Novak, Štravs, Pungaršek, Lotrič, Božić, Vizinger.

V tekmi, ki se je začela 15 minut kasneje, pa je Olimpija doma presenetljivo, a zasluženo izgubila z Aluminijem z 0:1. To pomeni, da se je tri kroge pred koncem prvenstva Celje vodeči ekipi 1. SNL približalo zgolj na točko zaostanka.

Do konca bodo Celjani najprej gostili predzadnji Triglav in nato gostovali pri zadnjemu Rudarju. V zadnjem, 36. krogu pa v Celje prihaja Olimpija, ki jo vmes čaka še težko gostovanje pri Muri in domača tekma z neugodnim Taborom iz Sežane. Prav lahko se zgodi, da bodo Olimpijo Celjani 22. julija doma pričakali kot prvi na lestvici.

R. Č.