Celjski plavalci na odprtem državnem prvenstvu do številnih medalj


V ponedeljek se je v Kranju zaključilo odprto državno prvenstvo v plavanju, kjer so nastopili tudi plavalci celjskega Neptuna in Posejdona. Celjski športniki so osvojili številne medalje, ob tem pa izboljšali tudi nekatere svoje osebne rekorde.

Foto: Plavalni klub Neptun/Facebook

Lena Bornšek je na 800 m prosto postala članska državna prvakinja, absolutno pa je zasedla drugo mesto. Ob tem si je priplavala tudi naziv absolutne in članske državne prvakinje na 1.500 m prosto, na 400 m prosto pa je zasedla tretje mesto. Nikola Milenović je zasedel drugo mesto na 1.500 m in 800 m prosto ter tretje mesto na 400 m prosto.

Izabela Pakiž Rumpf je bila med mladinkami druga na 100 m in 200 m ter tretja na 50 m prsno. V mladinski kategoriji je tretje mesto na 200 m delfin zasedel Jakob Lesjak. Julijan Pevec pa je postal kadetski državni prvak na 400 m mešano, ob tem pa je zasedel še drugo mesto na 200 m prsno. Barve Neptuna so zastopali še Filip Bratina, Vid Čujež, Aidan Ermenc, Sebastjan Jug, Aljoša in Domen Vihernik, Nika Alagić, Taya Čanžek, Laura Knez, Gaja Plevnik Ivanuša ter Zala Valek.

Foto: Društvo vodnih športov Posejdon Celje/Facebook

Kar se tiče članov Društva vodnih športov Posejdon Celje, je Jan Kiker, popravil kar šest svojih osebnih rekordov, Maksim Luskar pa pet. Jan je med kadeti na 50 m hrbtno zasedel šesto mesto, Ela Žagar pa četrto mesto na 200 m delfin. Liam Einar Matko Marcius je bil v konkurenci članov po dvakrat četrti in peti. Za Posejdon so tekmovali še Tilen GrobelnikAlen Luskar in Ela Žagar.