Celjski plavalci nastopili na Gorenjskem


Prejšnji konec tedna sta se celjska plavalna kolektiva udejstvovala na Gorenjskem.

V soboto se je 15-članska posadka Plavalnega kluba Neptun Celje udeležila memoriala Jožeta Rebca v Radovljici. Na tekmovanju je bilo prijavljenih 469 plavalcev iz 15 slovenskih klubov in 3 tujih klubov iz Hrvaške, Srbije in Avstrije. Celjani so pod vodstvom trenerja Franca Božička nastopili z drugo in tretjo ekipo.

Priizor s podelitve; vir foto: PKNC

Tokrat sta bila najuspešnejša, Gea Lozer, ki je v svoji kategoriji osvojila 2. mesto na 50 m hrbtno in Matevž Mansutti, ki je osvojil 3. mesto na 200 m prosto.

Ostali neptunovci so odplavali še dodatne norme, ki so potrebne za nastop na državnem prvenstvu. V radovljiškem bazeno so nastopili: Nik Rezar, Vid Završnik, Tilen Krošelj, Juš Kikel, Ian Bromše, Lovro Kekec, Mark Kokol Svenšek, Staš Lužar, Ante Jakša Marić, Trina Božič, Isabella Hubner, Nina Oblak in Teja Štrukelj.

Del Posejdonove ekipe v Kranju; vir foto: DVŠPC

Posejdonovci so v nedeljo nastopili v Kranju, kjer se je tekmovanja udeležilo več kot 300 plavalcev in plavalk iz 15 klubov iz Slovenije, Nemčije, Madžarske, Avstrije, Češke, Italije in Hrvaške.

Od oranžnih je bil tokrat najbolj uspešen Maj Ramšak s tremi osebnimi rekordi in finalnim nastopom v disciplini 100 m prsno.

Jan Kiker si je priboril nastop v finalu v disciplini 50 m hrbtno in je osvojil 14. mesto absolutno, med mladinci je bil 5. V disciplini 100 m prosto je izboljšal svoj osebni rekord.
Jurij Pelenigić je zabeležil dva osebna rekorda. V disciplini 100 prsno si je priboril finalni nastop, a ga je zaradi šolskih obveznosti moral odpovedati.
Tilen Grobelnik je bil absolutno 17. v disciplini 50 m delfin. Na 100 m prosto je prepočasi začel prvih 50 m. Po FINA točkah je dosegel najboljši rezultat od celjskih plavalcev – 486 točk.
Ela Žagar je zelo dobro odplavala disciplino 400 m prosto, na 50 m delfin si je izborila B-finale, ampak ga je zaradi šolskih obveznosti odpovedala.