Celjski plavalci ob morju do rekordov in medalj


V Kopru se je prejšnji konec tedna odvilo moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. V Istro so se odpravili predstavniki obeh celjskih klubov, Neptuna in Pozejdona.

Skupaj je bilo na tekmovanje prijavljeno 434 plavalcev iz 24 slovenskih klubov.

Miha Čujež; foto: PKNC

Iz vrst Plavalnega kluba Neptun Celje je bil najbolj uspešen Miha Čujež, ki je osvojil eno zlato (100 m delfin), tri srebrne (200 m mešano, 200 m delfin, 400 m mešano) in eno bronasto medaljo (100 m mešano).

Marko Kokol Svenšek je na 100 m delfin osvojil 4. mesto, 4. pa je bila tudi štafeta dečkov 4 x 100 m v postavi: Miha Čujež, Teo Jezovšek Špiljar, Vid Završnik in Juš Kikel.

V finalne nastope so se uvrstili Vid Završnik, Teo Jezovšek Špiljar in Mark Kokol Svenšek, Ante Jakša Marič in Veronika Lesjak.

Gea Lozer je v mlajšem letniku osvojila 2. mesto na 50 m hrbtno in 3. mesto na 100 m mešano.

Barve Neptuna so zastopali še: Trina Božič, Ian Bromše, Ula Kikel, Tilen Krošelj,  Staš Lužar, Matevž Mansutti, Naj Plevnik Ivanuša, Tom Ravnak, Nik Rezar, Jaša Skakič in Teja Štrukelj.
Zasedba Posejdona; foto: DVŠPC

Društvo vodnih športov Neptun Celje je bilo ob Jadranu zastopano s štirimi udeleženci. Lui Uplaznik-Sunarić se je v disciplini 50 m prsno uvrstila na 4. mesto. Od šestih prijavljenih disciplin je plavala 5-krat v finalu in odplavala 5 osebnih rekordov.

Med fanti je 5 osebnimi rekordov postavil Marko Marcius Leon Etien.  Nastopil je tudi v finalu discipline 50 m prsno.

Mia Štukelj je odplavala 4 osebne rekorde. Ivana Pelengič je odplavala 3 osebne rekorde.