Celjski plavalci uspešni na državnem prvenstvu


Minuli vikend sta se 1. in 2. ekipa Plavalnega kluba Neptun Celje udeležili odprtega državnega prvenstva v plavanju v Kranju. Osvojili so lepo število medalj.

Prvenstvo je potekalo tri dni. Že prvi dan so se celjski plavalci odrezali odlično in dokazali, da dobro delajo pod taktirko trenerjev Adrijane Verdinek in Roberta Kekca.

Gašper Pevec je postal državni prvak v kategoriji mladincev na 400 metrov mešano, hkrati pa osvojil 3. mesto v absolutni kategoriji. Prav tako je osvojil 3. mesto med mladinci na 100 metrov prsno. Izabela Pakiž Rumpf je postala državna podprvakinja med mladinkami na 100 metrov prsno, Lena Bornšek je osvojila 2. mesto na 1500 metrov prosto v članski kategoriji, Nikola Milenković je osvojil bron v absolutni kategoriji in srebro v članski kategoriji na 800 metrov prosto, Jakob Lesjak pa je osvojil 2. mesto v mladinski kategoriji na 800 metrov prosto.

Tudi drugi dan jim je šlo kot po maslu. Gašper je postal državni prvak v kategoriji mladincev na 200 metrov prsno in osvojil še srebro v absolutni kategoriji, Izabela pa je v isti disciplini prsnega plavanja postala državna prvakinja med mladinkami ter osvojila bron v absolutni kategoriji. Julijan je na 200 metrov prsno osvojil srebro v kadetski kategoriji, Nikola pa je dosegel 2. mesto v absolutni kategoriji in 1. mesto v članski kategoriji na 400 metrov prosto. V isti disciplini si je medaljo za 3. mesto nadel še Jakob v kategoriji mladincev.

Prav tako so uspešno zaključili še zadnji tretji dan. Gašper je postal državni prvak v kategoriji mladincev na 200 metrov mešano in osvojil 3. mesto v absolutni kategoriji. Prav tako je osvojil 2. mesto med mladinci na 50 metrov prsno in s tem prvenstvo zaključil kot najuspešnejši Neptunov plavalec. Izabela je osvojila naslov državne podprvakinje med mladinkami na 50 metrov prsno in s tem postala najuspešnejša Neptunova plavalka prvenstva.  Julijan je osvojil bron v disciplini 200 metrov mešano v kadetski kategoriji, Nikola pa je osvojil naslov državnega podprvaka v absolutni kategoriji in postal državni prvak v članski kategoriji na 1500 metrov prosto.

Zimsko sezono so torej Neptunovci zaključili odlično, po novem letu, pa bodo že začeli priprave za letno sezono.

Simon Valant, foto: PK Neptun Celje