Celjski plavalci uspešni na mednarodnem mitingu v Kranju


Plavalci celjskega plavalnega kluba Neptun so v Kranju osvojili kar 6 medalj.

Ta vikend so se plavalci Neptuna 1. in 2. ekipe v Kranju udeležili zelo močnega mednarodnega mitinga Špelin in Vesnin memorial. Na zahtevni dvodnevni tekmi so si priplavali skupno 6 medalj.

Julijan Pevec je osvojil srebro na 200 m prsno, bron na 100 m prsno in še eno srebro na 400 m mešano, Izabela Pakiž Rumpf je priplavala dve srebrni medalji, in sicer na 200 m prsno ter 100 m prsno, Lena Bornšek pa je prišla do brona na 1500 m prosto.

Pod okriljem trenerjev Adrijane Verdinek in Robija Kekca so se tudi številni preostali plavalci uvrstili v finalne boje. Celotna ekipa je prikazala zelo borbene nastope, kar je nekatere privedlo tudi do osebnih rekordov.

1. ekipo so zastopali: Brodej Jakob, Čujež Vid, Lesjak Jakob, Milenović Nikola, Pevec Julijan, Štrukelj Luka, Vihernik Aljoša, Vihernik Domen, Alagić Nika, Bornšek Lena, Knez Laura, Krajinovič Pia, Pakiž Rumpf Izabela in Plevnik Ivanuša Gaja.

2. ekipo so zastopali: Ermenc Aidan, Obačkić Danilo, Polutnik Miha, Kalšnik Iza, Marzidovšek Lea, Pecelj Taja, Valek Zala.

Simon Valant, Foto: PK Neptun