Celjski rokometaši Ligo prvakov odprli z gostovanjem v danskem Gudmeju


Rokometaši Celja so na uvodni tekmi Lige prvakov gostovali v Hamletovi deželi. Tekma danskega in slovenskega prvaka se je končala v korist domačinov, ponudila pa je napeto rokometno predstavo polno preobratov.

GOG : Celje Pivovarna Laško 38:36 (18:19)

Celje: Žabić 8, Janc 6, Ivanković, Ćirović, Cokan in Mlakar 4, Dodić 3, Krečič 2, Mazej 1; Zaponšek 13 obr.

Celjani so v Gudme pripotovali s slabo popotnico, saj so na sobotni tekmi državnega prvenstva doživeli poraz proti Trebanjcem. Kljub temu so že na začetku obračuna proti danskim nasprotnikom pokazali svoj pravi obraz in željo po zmagi. V 7. minuti so povedli z rezultatom 2:5.

Sledil je odgovor Dancev, ki so sredi prvega polčasa prišli do svojega prvega vodstva (10:9). Tekmeca sta se nato izmenjavala v vodstvu, Celjani pa so naposled na odmor odšli z minimalno prednostjo (18:19). Zasluge gre pripisati razpoloženima Roku Zaponšku in Stefanu Žabiću. Vratar pivovarjev je v uvodnih 30 minutah zbral sedem obramb, celjski pivot pa je prispeval šest zadetkov.

V domačem taboru je v drugem delu igre varovancem Alema Toskića preglavice povzročal Šved Anton Lindskog. V 40. minuti srečanja sta bili moštvi rezultatsko poravnani (25:25), zadetki pa so še naprej na eni in na drugi strani padali kot po tekočem traku. Nobena izmed ekip si ni uspela priigrati kakšne večje prednosti, kar je izpolnjevalo pogoj za dramatičen zaključek.

Štiri minute pred koncem tekme so se pivovarji znašli v zaostanku dveh zadetkov (35:33), kar se je izkazalo za prelomno dejanje te uvodne evropske preizkušnje. Danski aktualni prvaki so na koncu slavili z 38:36.

Borbena in pogumna predstava Celja žal ni bila točkovno nagrajena, jih pa v nadaljevanju elitnega evropskega tekmovanja v skupini B čakajo še španska Barcelona, madžarski Veszprem, nemški Magdeburg, francoski Montpellier, poljska Wisla Plock in portugalski Porto. V državnem prvenstvu sledi gostovanje pri Svišu.

Standings provided by Sofascore