Celjski rokometaši ostali brez tekme na Danskem in dobili tekmeca v osmini finala lige prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško bi morali danes v Aalborgu odigrati še zadnjo tekmo rednega dela lige prvakov, a je bila ta zaradi novih okužb v danskem taboru odpovedana.

V Aalborg so se Celjani odpravili neposredno iz Kiela, kjer so v torek nudili dober odpor aktualnim evropskim prvakom. Že prej se je sicer izvedelo, da je imel Aalborg na ponedeljkovem testiranju enega okuženega igralca. Ker pa so Danci zagotavljali, da se igralci že vse od sobote niso družili oz. imeli skupne aktivnosti in ker so jim tekmo dovolile tudi danske oblasti, je temu pritrdila tudi Evropska rokometna zveza. Celjani so tako odpotovali na Dansko, kjer pa jih je zvečer danski klub obvestil, da sta na novem testiranju pozitivna še dva dodatna igralca. EHF je tako v poznih večernih urah odločila, da se tekma odpove in ne bo odigrana. Na voljo ni namreč nobenega rezervnega termina saj se redni del zaključuje, sledi reprezentančni premor, nato pa bodo na vrsti že tekme osmine finala.

Celjani v troboju Kielc, Flensburga in PSG-ja dobili slednje

Celjani so tako po odpovedi tekme, ki sicer ne bi mogla vplivati na razvrstitev moštev v skupini B, spremljali predvsem razplet tekme Kielce – Flensburg. V primeru zmage Poljakov, bi namreč tekmec Celjanov v osmini finala bil Flensburg. Če bi se tekma končala z remijem, bi Celjani dobili Kielce. Ker pa so na zadnji tekmi skupine A, pred katero so imeli PSG, Kielce in Flensburg enako število točk, dobili Nemci (31:28), je končni razpored Celju v osmini finala namenil francoskega velikana PSG. Celjani so tako sedaj z mislimi že v osmini finala, seveda pa jih čakajo tudi pomembne naloge v državnem prvenstvu.