Celjski rokometaši s porazom začeli letošnjo ligo prvakov


Celjski rokometaši so v Zlatorogu gostili letošnjega prvega nasprotnika v ligi prvakov, danski Skjern. Kljub solidni igri so v zaključku tekme popustili in doživeli tesen poraz, 26:27, a celjska ekipa je pokazala, da bo potrebno na njo v letošnji ligi prvakov še računati.

Odličnemu vzdušju v dvorani Zlatorog se lahko na naslednjih tekmah pridružite tudi vi. Mi vam namreč podarjamo polovico PREMIUM članstva v novi najmočnejši družini RKCPL.

btr

Tekma se je začela s spominom na premunulega legendarnega trenerja Mira Požuna, ki je Celjane leta 2004 popeljal do naslova evropskega in evropskega superpokalnega prvaka. Dvorana Zlatorog, ki je bila dodobra zapolnjena, mu je namenila dolg stoječi aplavz.

Sledil je prvi pisk sodnika in začetek prve domače tekme Celjanov v ligi prvakov. Prvi polčas je minil v izenačeni igri na obeh straneh, vendar so bili Danci vseskozi v rahli prednosti, tudi po zaslugi razpoloženega vratarja Palla Bjorgvin Gustavssona. Ob koncu prvega polčasa se je borbena igra celjskim rokometašem vendarle poplačala, saj so dve minuti pred koncem prišli v drugo vodstvo na tekmi (12:11) in ga zadržali do zaključka polčasa. Bilo je 13:12.

V drugem polčasu so Celjani začeli odlično. Dobra obramba in učinkovitost v napadu jim je prinesla najvišjo prednost na tekmi. V 39. minuti je bilo 18:15. A nato je sledil padec v igri. Danski rokometaši so se v praktično nekaj sekundah spet približali na gol zaostanka. Po minuti odmora domačga trenerja Branka Tamšeta, so Celjani ponovno povedli za dva, vendar tudi to ni ustavilo Dance, ki so v 50. minuti povedli za gol. Celjani se niso vdali in so poskušali ponovno preobrniti potek tekme, toda nezbranost v napadu, odlični danski vratar in nenazadnje tudi slabo izvajanje sedemetrovk je pet minut pred koncem zaostanek zgolj še povišalo na 3 gole. Danci so tekmo rutinirano pripeljali do konca, čeprav so se Celjani v zadnjih sekundah tekme še uspeli približati na gol zaostanka. Najboljša celjska strelca sta bila s po štirimi goli Razgor in Ovniček, pri Dancih pa Eggert z osmimi goli.

Kljub temu je mlada celjska ekipa na trenutke pokazala, da bodo v letošnji ligi prvakov še konkurenčni. Ob podobni podpori na tribunah pa se ni bati, da ne bodo kmalu prišli na zmagovalno pot.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: »Čestitke nasprotnikom za zmago. Igralo se je v valovih in mi nismo bili pravi. Naredili smo premalo prekrškov in to za te nasprotnike in tekmovanje, ni dovolj. Tudi ko smo povedli za tri zadetke, smo naredili nekaj neumnosti in na prelahek način izpustili iz rok kar smo si priigrali. Skjern je dovolj izkušen, da je to izkoristil in prišel do zmage. Žal smo znova sami naredili toliko napak, da smo ostali praznih rok na domačem igrišču. Žal mi je navijačev, ki so lepo napolnili Zlatorog, mi pa se jim nismo oddolžili z zmago.«

Če želite tudi sami prisostvovali odličnemu vzdušju v Zlatorogu, vam ponujamo PREMIUM članarino po akcijski ceni. POL vam namreč podarimo mi.

Celjani že v sredo, 19. 9. 2018 ob 18. uri, v državnem prvenstvu gostijo Branik Maribor, nakar se odpravljajo v Pariz, kjer bodo v nedeljo, 23. 9. 2018 ob 17. uri, odigrali drugi krog lige prvakov proti favoriziranemu PSG-ju.

LIGA PRVAKOV, 1. krog, SKUPINA B:

CELJE PIV. LAŠKO – SKJERN 26:27 (13:12)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 3, Jurečič, Malus 1, Razgor 4 (4), Ovniček 4 (2), Marguč 3 (1), Šarac 3, Grošelj 3, Nenadić 2, Kodrin 2, Horžen, Makuc, Anić, Bećiri 1.

Skjern: Nielsen, Jacobsen 1, Konradsson 5, Eggert 8 (6), Mikkelsen, Stenbäcken, Grebenc 2, Myrhol 3, Christiansen 2, Augustinussen 3, Tangen 3.

Sedemmetrovke: 7/11; 7/7; Izključitve: 6; 10 minut

B.S.

club1946-premium-klik