Celjski rokometaši tudi tokrat nemočni proti madžarskim prvakom


Rokometaši Celja so v 8. krogu elitne Lige prvakov gostovali na Madžarskem pri Veszpremu. Madžarski prvaki so podobno kot v preteklem tednu, ko so brez težav slavili v knežjem mestu, tudi tokrat povsem nadigrali pivovarje.

Telekom Veszprem : Celje Pivovarna Laško 41:31 (22:15)

Celje: Janc 10, Krečič 5, Žabić in Ivanković 4, Mazej, Cokan in Perić 2, Marić in Gregorič 1

Celjani so na uvodu po golu Stefana Žabića sicer povedli, toda to se je izkazalo za edino celjsko vodstvo v Veszpremu. Zvezdniška zasedba aktualnih madžarskih prvakov se je nato razletela po igrišču in si že ob odmoru priigrala zajetno prednost sedmih zadetkov (22:15).

Podobna zgodba se je v nabito polni dvorani, ki se nahaja v bližini Blatnega jezera, odvijala tudi v drugem polčasu. Madžari so na krilih bučne podpore pričakovano jurišali proti svoji sedmi zmagi v letošnji sezoni evropskega tekmovanja. Moštvo Veszprema, ki še vedno čaka, da stopi na najvišjo evropsko stopničko, je na koncu slavilo z visokih 41:31.

V taboru Celja je bil izredno razpoložen Mitja Janc, ki je dosegel skoraj tretjino vseh celjskih zadetkov, na drugi strani pa je celjsko mrežo največkrat zatresel prav Celjan Gašper Marguč. Pri Madžarih so se med strelce vpisali prav vsi rokometaši, velik delež domači zmagi pa sta, kljub odsotnosti prvega vratarja Rodriga Corallesa, pridodala še Ignacio Biosca (16 obramb – 40 % uspešnost) in Benedek Nagy (6 obramb – 46 % uspešnost).

Varovanci Alema Toskića, ki letos še vedno niso okusili slasti zmage med elito, bodo v sredo gostili poljsko Wislo iz Plocka.

Lestvico zagotavlja Sofascore