Celjski rokometaši začeli priprave na povratek v Ligo prvakov


V dvorani Golovec se je prvič zbrala nova ekipa RK Celje Pivovarna Laško za sezono 2022/23. S testiranji in lažjim, spoznavnim treningom, se je začelo delo v sezoni, ki prinaša nešteto izzivov. Med slednjimi je zagotovo povratek v najelitnejše evropsko tekmovanje, Ligo prvakov.

Letošnja ekipa Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško se je v dvorani Golovec – v Zlatorogu se izvajajo določena gradbena dela – zbrala na prvem treningu za novo sezono, ki v Celje znova prinaša Ligo prvakov. Celjski rokometaši, ki se bodo v Golovcu potili dvakrat dnevno, so se danes še “uradno” spoznali z nekaterimi novinci. To so Mitja, Janc, Domen Knez, Patrik Martinović, Amir Muhović in Filip Rakita, medtem ko sta zaradi reprezentančnih obveznosti manjkala Tunizijec Yassine Belkaeid in Srb Vukašin Antonijević. Vseh ostalih 17 igralcev pa je prišlo na prvi zbor dobro razpoloženih in v odličnem fizičnem stanju.

Celjani letos v kar štirih tekmovanjih

Celjane v letošnji sezoni čaka nastop v kar štirih različnih tekmovanjih. Kot pravijo v celjskem klubu, bo prioriteta ubranitev državnega naslova, znova se bodo borili tudi za pokalno lovoriko, poseben čar pa seveda prinaša vrnitev evropske elite v Zlatorog, kjer se bodo celjski vitezi pomerili z Barcelono, Kielcem, Kielom, Nantesom, Aalborgom, Szegedom in Elverumom. Z uradnimi tekmami Celjani pričenjajo 3. septembra, ko se na koledar tekmovanj vrača Super pokal Slovenije, na katerem se bodo pomerili proti aktualnim pokalnim prvakov RK Gorenje Velenje.

Prva tekma v državnem prvenstvu jih 9. septembra čaka pri povratniku med elito MRK Krka, prva tekma v Ligi prvakov pa 14. ali 15. septembra pri Aalborgu. Domača tekmovalna premiera bo 17. septembra proti Ormožu.

Alem Toskić je danes pozdravil svoje igralce, novega pomočnika Davida Razgorja, ter bil zelo jasen tudi glede prihajajoče sezone: “Čaka nas izjemno naporna in težka sezona, Celje je ponovno v Ligi prvakov in vsi skupaj se zavedamo, kaj to pomeni za tako mlado ekipo. V Ligi prvakov se na nobeni tekmi ne bomo predali, vseeno pa je naša prioriteta državno prvenstvo. Priprave bodo potekale prvi mesec v Celju, prvo pripravljalno tekmo bomo odigrali 9. avgusta proti Constanzi, 15. avgusta gremo na izredno močan turnir v Strugo, od tam še na turnir v Doboj, potem pa se začenjamo pripravljati na Superpokal Slovenije, ki nas čaka v začetku septembra.”

V tem tednu čakajo fante še zdravniški pregledi, zato bodo treningi v dopoldanskem času še nekoliko okrnjeni, popoldan pa bodo že delali v polni zasedbi, treninge pa bodo s prvo pripravljalno tekmo prekinili 9. avgusta. Nato jih čaka še udeležba na dveh močnih mednarodnih turnirjih.

Seznam trening tekem v pripravaljalnem obdobju za sezono 2022/23:

9. 8. 2022: RKCPL-HC Constanza (ROM)

15. 8. 2022 – 21. 8. 2022: Turnir Struga

22. 8. 2022 – 26. 8. 2022: Turnir Doboj

Ekipa RK Celje Pivovarna Laško 2022/23:

Vratarji: Yassine Belkaeid, Nebojša Bojić, Gal Gaberšek

Krilni igralci: Tim Cokan, Gal Marguč, Tadej Mazej, Filip Rakita

Zunanji igralci: Vukašin Antonijević, Arsenije Dragašević, Ante Ivanković, Mitja Janc, Domen Knez, Patrik Martinović, Žiga Mlakar, Tilen Strmljan, Aleks Vlah (kapetan)

Krožni napadalci: Amir Muhović, Matic Suholežnik, Stefan Žabić

foto: RK CPL