Celjsko-jeseniški boj za hokejski finale bo imel še tretji, nočni del


hk celje vs jesenice 2016Celjski hokejisti so po suvereni uvrstitvi v polfinale državnega prvenstva v polfinalu naleteli na državne prvake z Jesenic, ki so jih na prvi tekmi v Podmežakli ugnali z 0:3. Sinoči bi se z zmago na drsališču v mestnem parku že lahko uvrstili v finale z ljubljansko Olimpijo, a so po podaljšku zmagali Gorenjci.

Tribune v objektu na Partizanski cesti so bile skoraj povsem polne in občasno je z njih zavelo vzdušje, ki ga v hokejskem Celju pomnimo izpred dobrih dveh desetletij.

Celjski hokejisti so začeli odločno in v prvih desetih minutah uprizorili pravo ofenzivo, ki se žal ni končala z zadetkom. Gostje so si prvo priložnost priigrali šele po četrt ure igre. V izteku prve tretjine so rumeno-modri zapravili dve lepi priložnosti, potem pa v zmedi le 6 sekund pred sireno prejeli zadetek.

hk celje vs jesenice 2016 tribuneTudi v drugi tretjini se je nadaljeval visok ritem, priložnosti pa so se vrstile na obeh straneh. V 25. minuti so imeli domači dva igralca več na ledu, nekaj sekund pred iztekom druge kazni pa je za erupcijo veselja poskrbel Žan Jezovšek, ki je zadel po podajah Toma Hafnerja in Tima Ograjenška. O veliki želji Celjanov priča dejstvo, da so gostujoča vrata ogrožali tudi ob igralcu manj na ledu. Prvi pravi pritisk so Jeseničani uprizorili v 35. minuti, a so Celjani kmalu vrnili z enako mero.

Tretjo tretjino je s slalomskim vložkom odprl Žan Jezovšek. Po izključitvi Žige Sveteta so Jeseničani resno zapretili, zatem pa so v 52. minuti še zadnjo obleganje uprizorili Celjani. Ob koncu rednega dela je ritem nekoliko upadel izid pa se ni spremenil.

V podaljšku, kjer v polju igrajo štirje proti štirim, je že po poldrugi minuti drsanja v gneči pred vratarjem Rokom Stojanovičem zadel železar Urban Sodja.

HK ECE Celje : HDD SIJ Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1)

1:1 – Kastelic (Hafnar, Ograjenšek) 25.’

Poročanje HDDSIJJ

Termin tretje tekme, ki bo v Kurji vasi, je četrtek, 24. marca ob 21:30.

*foto: HK ECE Celje

polovicka_celje_klik