Cibona učinkovito zajezila Tajfunov nalet


tajfun cibona 2015

Tekma z dvakratnimi evropskimi prvaki ni povsem napolnila tribun Golovca, prav tako pa tudi Tajfunovi košarkarji niso bili v najboljši dnevni formi.

Začetek je bil sicer bolj optimističen, saj so šentjurski košarkarji povedli s 4:0. Zelo navdahnjeni gostje so kmalu pokazali po kaj so prišli in že v prvi četrtini vodili z 9 točkami prednosti. V drugi četrtini je prednost zagrebške vrste, ki je imela tudi močno podporo na tribunah, večkrat znašala 11 točk, a so se gostitelji ob koncu polčasa z bliskovito akcijo na Ponjavića približali na 34:39.

V 23. minuti je Tajfun preko Čebularja znižal na 37:39 in izgubljeni žogi gostov imel priložnost, da bi povsem ujel hrvaško vrsto. Po 39:42 se je šentjurski ekipi zaustavilo, gostje pa so dosegli 13 zaporednih točk. Še slabše je bilo v zadnji četrtini, ko so domači prvi in zadnji koš iz igre dosegli v 40. minuti.

Edini z dvoštevilčnim izkupičkom pri Tajfunu je bil Sandi Čebular s 17 točkami. Tekmo si bo zapomnil Žiga Kovačič, ki je pri 15 letih doživel prvo priložnost za člansko košarko.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Na začetku drugega polčasa smo ujeli Cibono, a žal slabo reagirali. Nadaljevanje je bilo neprepoznavno. Nikakor nismo mogli odgovoriti na njihovo fizično premoč pod obročema. Zmaga Cibone je zaslužena, saj so bili boljši v vseh karakteristikah. V Novem mestu moramo pokazati naš pravi obraz.

Tomaž Bolčina, igralec Tajfuna: “Cibona je nocoj zasluženo zmagala. Mi smo bili v krču iz katerega se nismo mogli izviti, kljub temu, da smo se gostom v drugem delu približali. Met nam nikakor ni stekel, prav tako so nas nadigrali pod košema. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se osredotočiti na slovenski derbi s Krko.”


V torek, 22. 12. 2015, je ob 21.00 v Novem mestu na sporedu tekma s Krko, v nedeljo, 27. 12. 2015, pa bo v Golovcu tekma z beograjsko Crveno zvezdo Telekomom.

polsi-tajfun-aba-klik