Daša Grm z osebnim rekordom izenačila svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih (video)


Celjska umetnostna drsalka Daša Grm je v velikem finalu svetovnega prvenstva v Saitami na Japonskem osvojila odlično 18. mesto, kar je izenačitev njene najvišje uvrstitve na svetovnih prvenstvih.

Za svoj nastop v prostem programu je prejela 161,16 točke kar je njen osebni rekord v prostem programu.

Daša Grm je odlično nastopala skozi celotno svetovno prvensto. Že v kratkem programu je za svoj brezhiben nastop prejela 57,58 točk, kar je prav tako njen osebni rekord v kratkih programih. Po tem delu tekmovanja je bila uvrščena na 16. mesto in se zanesljivo uvrstila med 24 velikih finalistk.

Tudi v velikem finalu, ko je bil na vrsti prosti program je Grmova oddrsala odlično, za kar so jo sodniki nagradili še z njenim novim osenim točkovnim rekordom v prostem programu. Nova znamka je 161,16 točk. Trener Daše Grm je Anej Wagner.

Svetovna prvakinja je postala 16-letna olimpijska prvakinja Rusinja Alina Zagitova, ki je vodila že po kratkem programu. Za svoja nastopa prejela 237,50 točke. Srebro je osvojila Kazahstanka Elizabet Tursinbajeva (224,76 točke), bron pa Rusinja Jevgenija Medvedjeva (223,80 točke).

S klikom na spodnjo sliko si oglejte odličen finalni nastop Daše Grm:

dasa-grm-japonska-1