Dijaki Gimnazije Celje – Center poleg odlični športnih dosežkov tudi prvaki v srednješolskem bordanju


JakobKorbarNa Gimnaziji Celje – Center se v treh programih šola nekaj več kot 900 dijakov, ki se lahko pohvalijo s številnimi talenti in dosežki. Prvi pomladni mesec je bil zlasti v znamenju izjemnih dosežkov na področju športa, saj je Jakob Korbar na državnem tekmovanju v deskanju in smučanju za srednje šole, ki je minuli torek potekalo na Rogli, osvojil 1. mesto v kategoriji deskanje – nekategorizirani starejši dijaki.

Tudi šolska dekliška nogometna reprezentanca je iz četrtfinala, ki so ga organizirali na GCC, izšla kot zmagovalka in bo šolo in Celje zastopala v poflinalu, ki bo v aprilu prav tako potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje – Center. Odlično sta se odrezali tudi sinhroni plavalki, drugošolki Janja Skarlovnik in Monika Oštir, ki sta na državnem prvenstvu starejših mladink osvojili 1. in 2.mesto, sta pa sicer članici Plavalnega kluba Rusalka iz Velenja.

Izjemna pa je bila tudi tretješolka Vesna Tkalec, ki je na državnem prvenstvu v streljanju z zračno pištolo osvojila 2. mesto, za dosežek v še eni športni disciplini – karateju, pa sta poskrbeli tudi tretješolki Urška Krašovec in Tanja Radaković, ki segata po najvišjih državnih in mednarodnih odličjih.

Športnike z GCC v prihodnjih mesecih čaka še kar nekaj tekmovanj, športna dvorana šole pa je tudi zelo pogosto prizorišče najrazličnejših šolskih, območnih in državnih tekmovanj. Dogajanje na športno-rekreativnem pa so v tem letu popestrili tudi z zanimivim programom MEPI – mednarodnim priznanjem za mlade, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Velike Britanije in povezuje šole po vsem svetu. Konec meseca aprila, na tradicionalni prireditvi Rock’ n’ šport, kjer si v roko sežeta kultura in šport, pa se bodo na GCC tudi letos zahvalili najboljšim športnikom in jim podelili nagrade.

* Na fotografiji Jakob Korbar, državni srednješolski prvak v deskanju na snegu (arhiv GCC)

Vir: GCC

 CELJE.INFO NA KEGLJANJE V GOLOVEC BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si pa članom ponujamo 20 ur kegljanja brezplačno (1 ura, ena steza).

Za naročilo brezplačne ure potrebujete 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji na Polovička.si

Brezplačno kegljanje naročite tukaj:

polsi-kegljanje-klik