Dirka po Sloveniji tudi letos skozi območje Celjskega (časovnica dirke in 3D predstavitev tras)

22. 04. 2019 06:13

zemljevid_po_sloveniji26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji se bo odvijala med 19. in 23. junijem 2019. Tudi letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo več kot 125 kolesarjev iz 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI World Tour.

Tudi letos del dirke po sloveniji potekal v krajih na Celjskem:

V prvi etapi (predvidoma med 14.00 in 16.30 uro): Laško, Celje, Teharje, Štore, Šentjur, Planina, Podčetrtek, Rogaška Slatina.

V drugi etapi (predvidoma med 12.30 in 14. uro): Zreče, Slovenjske Konjice, Poljčane, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Štore, Celje (cilj na Prešernovi ulici).

V tretji etapi (predvidoma med 10.50 in 11.30 uro): Žalec, Šempeter in Vransko.

1. etapa (Ljubljana – Rogaška Slatina)

Prva etapa se bo začela v slovenski prestolnici, Ljubljani. Kolesarji se bodo na 170 kilometrov dolgo prvo etapo podali s Kongresnega trga. Že prvi del trase do Litije je razgiban in vodi preko Laškega, Celja in Šentjurja. In ponovno, kot lani, sledi vzpon na Planino pri Sevnici. Tudi zaključek etape je izredno razgiban in tehnično zanimiv, saj bodo kolesarji preko Podčetrtka in Kozjanskega vrteli pedala proti cilju. Rogaška Slatina, naša izredno poznana turistična destinacija, je že drugič zapored gostiteljica etapnega cilja, kjer se pričakuje zaključni šprint glavnine.

Natančna časovnica prve etape (klik).

3D predstavitev prve etape:

prva-etapa

2. etapa (Maribor – Celje)

Druga etapa slovenske kolesarske pentlje se bo začela v drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru. Pred kolesarji bo izredno zanimiva etapa z več krajšimi vzponi in spusti ter priložnostmi za pobege. V zadnjem delu etape čaka kolesarje prvi resnejši test, vzpon iz Štor na Celjsko kočo. Celje bo letos pričakalo kolesarje v centru mesta (Prešernova ulica). Tekmovalce v zaključku etape čaka še 8 kilometrov dolg krog po mestnih ulicah, ki na nek način daje možnost šprinterjem, da se vključijo v boj za etapno zmago. Na cilju se ponovno pričakuje izredno navijaško atmosfero.

Natančna časovnica druge etape (klik).

3D predstavitev druge etape:

druga-etapa

3. etapa (Žalec – Idrija)

Tretjo etapo bodo kolesarji začeli v Žalcu. Po nevtralni vožnji in startu pred znamenito pivsko fontano, se bo kolesarska karavana iz »objema zelenega zlata« podala preko osrednje Slovenije in Gorenjske proti cilju etape. Medvode, Žiri in dvakrat Medvedje Brdo so zagotovilo, da bo etapa izredno zanimiva, dala pa bo prve obrise, kdo bi lahko konkuriral za končno zmago na 26. kolesarski dirki Po Sloveniji. Idrija, mesto, ki je dalo športu ogromno kolesarskih talentov in zmagovalcev, je po letu 1994 ponovno partner kolesarske dirke Po Sloveniji.

Natančna časovnica druge etape (klik).

3D predstavitev tretje etape:

tretja-etapa

Podrobnosti ostalih etap:

26. dirke Po Sloveniji bo sicer že tretje leto poteka pod prepoznavnim sloganom Fight for Green / Boj za zeleno. Dejanski favoriti bodo znani kasneje, že zdaj pa je jasno, da bodo na dirki močne ekipe z izrednimi posamezniki.

Celotno dirko bo prenašal Eurosport in sicer v več kot 120 državah sveta, neposredni prenos pa bo zagotovila tudi Televizija Slovenija. Že lanska izvedba je potrdila dejstvo, da si je slovenska dirka izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj je število lanskih ogledov presegalo devet milijonov. Izjemno navdušenje pa so pokazali tudi številni sledilci na družbenih medijih.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,713 seconds.