Disko plesalci plesnega kluba Kattan zmagali na svetovnem pokalu na Češkem, med njimi tudi Celjani


Od 20. do 23. septembra je bil v Ustiju nad Labem na Češkem svetovni pokal v disko dance plesih  ki se ga je udeležila slovenska reprezentanca. Sestavljali so jo tudi plesalke in plesalci iz Plesnega kluba Kattan, plesalci pa prihajajo iz Celja, Zagorja in Murske Sobote.

kattan_2018_3Vsako leto se tega tekmovanja pod okriljem IDO (International Dance Organization) udeleži preko 2000 najboljših plesalcev, letos iz  14 držav.

V kraljevi disciplini disko dance formacije – člani je formacija Kratos (24 plesalcev) priplesala na najvišjo stopničko in s tem osvojila naslov zmagovalcev svetovnega pokala.

Vodja Plesnega kluba Kattan, Katarina Maček, je ob tem uspehu dejala:

“Izjemno smo veseli tega za nas do sedaj popolnoma nedosegljivega uspeha, ki je resnično prišel popolnoma nepričakovano, kljub temu da vemo, da naši plesalci odlično napredujejo in trdo trenirajo. Ta uspeh nas uvršča med vodilne plesne klube v Celju ter okolici in Zasavski regiji, kar je za nas velika odgovornosti in hkrati tudi motivacija za dobro delo v naprej.”

kattan_2018_4Disko dance je ena izmed tekmovalnih zvrsti modernih tekmovalnih plesov, ki ga v klubu Kattan uspešno razvijajo že vrsto let.  To je izredno energičen ples s hitrim ritmom in zahteva veliko fizično pripravljenost plesalcev. Zajema elemente jazza, baleta in tudi nekaj gimnastičnih elementov, prepoznaven znak te discipline so barviti in bleščeči kostumi.

Disko dance disciplina je priznana s strani Olimpijskega komiteja Slovenije in omogoča plesalcem tudi status športnika.

Plesalke in plesalci plesnega kluba Kattan so zelo uspešno nastopili tudi v drugih kategorijah in dosegli lepe rezultate, ki kažejo na dobro delo v klubu, ki si za prihodnje želi še več plesnih podpornikov in prijateljev. Na tekmovanje so se odpravili s kar 28 plesalci.

kattan_2018_2Plesni klub Kattan si prizadeva za razvoj in pospeševanje plesne delavnosti v Celju in Zasavju, posebno pozornost namenjajo tekmovalcem, ki se udeležujejo državnih in mednarodnih tekem v vseh starostnih kategorijah.

Poleg Celja in Zagorja ima PK Kattan svoje podružnice še v Štorah, na Polzeli, v Trbovljah, na Brdu pri Ljubljani ter Dolu pri Hrastniku.

*foto: PKK

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije