Drugi dan atletskega državnega prvenstva v Celju: Kladivar do novih devetih medalj


Celje je na prenovljenem stadionu Kladivar gostilo državno prvenstvo v atletiki. Člani AD Kladivar Celje so si v drugem dnevu tekmovanja priborili devet medalj, skupaj pa so jih na prvenstvu zbrali 18.

Matic Ian Guček je kljub treningom v pripravah na olimpijske igre v Parizu prikazal dober nastop in osvojil prvo mesto v teku na 400 metrov z ovirami (49,06). Marko Pepelnak je z najboljšim časom sezone (52,20) zasedel tretje mesto.

“Nisem si zastavljal nekih visokih ciljev pred državnim prvenstvom. Nastopil sem po težjih treningih, ki jih imam v pripravah na olimpijske igre v zadnjem obdobju. V Parizu si želim teči osebni in s tem državni rekord, to bi bilo lahko dovolj za polfinale, kar se mi zdi ta čas uresničljiv cilj. Na nedavnem evropskem prvenstvu v Rimu sem se pridružil evropskemu vrhu članov in tam želim ostati. Po EP sem potreboval premor, zato nisem tekmoval. Bil je pomemben zame zaradi psihične izpraznjenosti. Sedaj spet komaj čakam na tekme, misli sem že usmeril tudi v OI, ta dosežek pa je potrditev, da sem dobro delal,” je pojasnil Guček.

Z mnenjem nekaterih sprinterjev, ki so nastopili v soboto, da je nova preplastitev proge na stadionu Kladivar mehka in počasna, pa se ni strinjal: “Dejali so, ga je proga mehka in počasna. Proga je odlična, to so dokazali že časi, ki so jih dosegli v soboto.”

Jan Vukovič je bil prvi v teku na 800 metrov (1:48,69). Član Kladivarja je dolgo vodil, v prvem zavoju zadnjega kroga ga je prehitel Rok Markelj (Triglav), a se je Vukovič na začetku ciljne ravnine vrnil na čelo in zmagal.

Jan Vukovič (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Martina Ratej je bila brez konkurence v metu kopja (54,73), v teku na 3000 metrov pa sta slavila Nika Fajfar (10:31,97) in Vid Botolin, ki je bil skoraj pol minute pred tekmeci (8:09,77).

Vid Botolin (Foto: Peter Kastelic/AZS)

Celjani so slavili tudi v štafeti 4×400 metrov, kjer so tekli Jan Vukovič, Luka Janežič, Marko Pepelnak in Matic Ian Guček (3:08,83).

Martin Medvešek je z najboljšo daljavo sezone osvojil drugo mesto v troskoku, za zmagovalcem pa je zaostal le za en centimeter (15,05). Hana Urankar je bila druga v metu diska (49,23).

Atletsko državno prvenstvo na prenovljenem Kladivarju: Celjani prvi dan do devetih medalj