Državni prvaki še z drugim prvoligaškim porazom v novi sezoni. Ruski poslovnež ne bo vodil kluba


Celjski nogometaši so se po osvojenem naslovu državnih prvakov znašli v krizi. V novi sezoni prve nogometne lige so namreč v 3. krogu državnega prvenstva izgubili še drugo domačo tekmo. Domžale so v Celju slavile z 2:1. Celjani so zadeli sploh prvič v novi sezoni.

Celjani ostajajo pri eni točki, ki so jo v prejšnjem krogu osvojili v gosteh pri Aluminiju. Na prvi tekmi nove sezone jih je v Celju z 2:0 premagala Mura.

Domžalčani so tekmo začeli odločneje in takoj napadli gol Celjanov. Napadalna igra se je Domžalam obrestovala v 24. minuti ko je Matjaža Rozmana po podaji Senijada Ibričića iz kota z glavo premagal Matej Podlogar. Celjani se še niso dobro pobrali po prejetem zadetku, ko se je v 29. minuti njihova mreža ponovno zatresla. Tokrat je po trojni podaji natančno meril trenutno s tremi zadetki najboljši strelec lige Dario Kolobarić.

V drugem polčasu so se Domžalčani osredotočili na branjenje visokega vodstva ter hitre protinapade, ki bi jim v nadaljevanju skoraj prinesli še izdatnejše vodstvo, ko so dvakrat stresli okvir celjskih vrat. Še v dveh nevarnih akcijah po protinapadu pa so bili Domžalčani na srečo Celjanov nenatančni. Neučinkovitost Domžal so celjski nogometaši kaznovali v 69. minuti, ko je po podaji Mitje Lotriča iz kota zadel Žan Zaletel, kar je bil sploh prvi zadetek Celjanov v novi sezoni. Zaključni nalet Celjanov je v 73. minuti ustavil drugi rumeni karton Josipa Ćalušića. Z igralcem manj so bili Celjani v zaključku tekme nenevarni, Domžalčani pa bi lahko vodstvo še povišali, a je ostalo pri rezultatu 1:2.

Skupščina ni podprla Rusa

V petek je na NK Celje potekala skupščina kluba. Pred skupščino se je ugibalo, da naj bi vodenje kluba prevzel ruski milijonar in poslovnež Maksim Denim, sicer lastnik angleškega Bournemoutha in švicarskega Züricha. Neuradno naj bi bil Rus v klub pripravljen vložiti tri milijone evrov, že v lanski sezoni pa je Celjanom finančno pomagal, da so lahko postali državni prvaki. S prihodom Rusa se niso strinjali člani kluba, ki so sodelovali na skupščini, saj sprememb pri delovanju in vodenju kluba niso izglasovali. Celjani so si v zadnjem mesecu klubsko blagajno lepo napolnili. Doslej so Celjani od Uefe za uvrstitev v drugi krog lige prvakov dobili okoli milijon evrov, s prodajo Daria Vizingerja avstrijskemu prvoligašu Wolfsbergerju pa naj bi zaslužili okoli 600 tisočakov. Sicer pa na vidiku ni novih igralskih odhodov iz Celja, še vedno pa ni znana nova vloga Roberta Korena, ki je nedavno odstopil kot član strokovnega štaba. Navedeno pomeni, da vse karantene, odrejene do začetka veljavnosti spremenjenega Odloka, trajajo še vedno 14 dni. To velja tudi za karantenske odločbe, ki so bile izdane v Sloveniji zaradi visoko rizičnega stika. Karantenske odločbe, izdane po uveljavitvi spremembe Odloka (po 13. septembru 2020), pa bodo trajale 10 dni.(vir: Večer)

3. KROG PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NK Celje – NK Domžale 1:2 (0:2)

STRELCI: 0:1 Matej Podlogar (24.min.), 0:2 Dario Kolobarić (29.min.), 1:2 Žan Zaletel (69.min.)

Celje, stadion Z’dežele – 500 gledalcev

SODNIK: Damir Skomina (Koper) 1. POMOČNIK: Jure Praprotnik (Ljubljana) 2. POMOČNIK: Adis Habibović (Gračišče) 4. SODNIK: Mihael Antić (Dekani) DELEGAT: Borut Knafelc (Pobegi)

RDEČI KARTONI: Josip Ćalušić (73.min.)

RUMENI KARTONI: Denis Marandici (13.min.), Josip Ćalušić (32.min.), Advan Kadušić (61.min.), Josip Ćalušić (73.min.), Gregor Sikošek (76.min.), Ivan Božić (76.min.), Matej Podlogar (82.min.), Grega Sorčan (93.min.)

CELJE: Matjaž Rozman, Lan Štravs (od 65.min. Nino Pungaršek), Matic Vrbanec (od 65.min. Jakob Novak), Denis Marandici, Luka Kerin (od 87.min. Gašper Koritnik), Mićo Kuzmanović (od 65.min. Filip Dangubić), Ivan Božić, Josip Ćalušić, Mitja Lotrič, Advan Kadušić, Žan Zaletel. Trener: Dušan Kosić.

DOMŽALE: Grega Sorčan, Andraž Žinič, Damjan Vuklišević, Janez Pišek, Tamar Svetlin (od 75.min. Kim Dohyun), Darijo Kolobarić (od 91.min. Tonči Mujan), Senijad Ibričić, Gregor Sikošek, Sven Šoštarič Karić, Matej Podlogar (od 86.min. Til Mavretič), Zeni Husmani. Trener: Dejan Djuranović. (statistika A.H./NK Celje)

T Z N P T
1. Maribor 3 2 1 0 7
2. Mura 2 2 0 0 6
3. Bravo 3 2 0 1 6
4. Domžale 3 1 1 1 4
5. CB24 Tabor Sežana 2 1 0 1 3
6. Olimpija Ljubljana 1 0 1 0 1
7. Koper 2 0 1 1 1
8. Celje 3 0 1 2 1
9. Aluminij 2 0 1 1 1
10. Gorica 1 0 0 1 0

foto: NK Celje