Državni prvaki v zadnjih minutah do točke proti Olimpiji


V 16. krogu prve nogometne lige so državni prvaki iz Celja gostili Olimpijo. Moštvi sta se razšli z delitvijo točko, potem ko so Celjani zasluženo izenačili v zadnjih minutah tekme.

Celjani so tekmo odigrali brez trenerja Dušana Kosića, ki je po okužbi z novim koronavirusom v samoizolaciji. Tudi Olimpija je tekmo odigrala brez trenerja, saj je moral Dino Skender zaradi kazni tekmo spremljati s tribun.

Z novim koronavirusom je okužen tudi celjski napadalec Roman Bezjak.

Tekma med državnimi prvaki iz Celja in ljubljansko Olimpijo ni ponudila razburljive tekme. Že takoj na začetku tekme bi Celjani lahko povedli, ko je po prostem strelu žoga po strelu z glavo Dušana Stojinovića zadela okvir vrat. Ljubljančani so nato prevzeli pobudo v igri, a bi v 17. minuti Celjani ponovno skoraj povedli vendar je Filip Dančubić slabo streljal. Deset minut zatem, v 27. minuti, pa so nogometaši Olimpije vendarle kronali terensko premoč in povedli. Celjska obramba je slabo odreagirala po predložku z leve strani, žoge je prišla do Andresa Vombergarja, ki je s petih metrov premagal Matjaža Rozmana. Po prejetem golu so pobudo znova prevzeli Celjani, ki pa do konca prvega polčasa niso znali zaključiti nekaj obetavnih akcij.

V drugem polčasu imeli državni prvaki še naprej terensko premoč, ki pa vse do nekaj minut pred koncem tekme ni rezultirala s kakšno nevarno akcijo Celjanov. V 86. minuti je Mićo Kuzmanović vendarle kronal pobudo Celja, ko je prodrl po levi strani, se otresel Koruna ter preigral Milovića nakar je z diagonalnim strelom med štirimi igralci Olimpije zadel za zasluženo izenačenje. V zaključku tekmi sta imeli obe moštvi še priložnost za zmago, a sta jo obe zapravili. Najprej Celjani, ko je bil Dangubić v prepovedanem položaju, nato pa še Olipija, ko je Vombergar z glavo streljal tik mimo vratnice.

Celjane naslednjo soboto, v 17. krogu, čaka gostovanje pri zadnji Gorici.

16. KROG PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NK Celje – NK Olimpija 1:1 (0:1)

Celje, stadion Z’dežele – ZAPRTO ZA JAVNOST!

SODNIK: Nejc Kajtazović (Kranj) 1. POMOČNIK: Matej Žunič (Kranj) 2. POMOČNIK: David Gabrovec (Markovci) 4. SODNIK: Matej Jug (Tolmin) DELEGAT: Danilo Kacijan (Cankova)

STRELCI: 0:1 Andres Vombergar (27.min.), 1:1 Mićo Kuzmanović (87.min.)

RDEČI KARTONI: /

RUMENI KARTONI: Filip Dangubić (39.min.), Andres Vombergar (48.min.), Advan Kadušić (72.min.), Luka Marin (73.min.), Goran Milović (77.min.), Matic Fink (88.min.)

CELJE: Matjaž Rozman, Amadej Brecl, Mićo Kuzmanović, Žan Benedičič, Filip Dangubić, Matic Vrbanec (od 76.min. Maj Rorič), Jon Šporn, Dušan Stojinović, Žan Zaletel, Jakob Novak (od 85.min. Nino Pungaršek), Advan Kadušić. Pomočnika trenerja: Jasmin Jerič in Dragan Čadikovski.

OLIMPIJA: Žiga Frelih, Goran Milović, Michael Pavlović, Jan Andrejašič (od 80.min. Matic Fink), Uroš Korun, Timi Max Elšnik, Luka Marin, Ivan Močinić, Mario Kvesić (od 61.min. Mihail Caimacov), Andres Vombergar, Đorđe Ivanović (od 74.min. Radivoj Bosić). Pomočnika trenerja: Karlo Primorac in Matko Novak. (statistika: A.H./NK Celje)

T Z N P T
1. Mura 16 8 5 3 29
2. Maribor 15 8 4 3 28
3. Olimpija Ljubljana 16 8 4 4 28
4. Koper 16 7 6 3 27
5. Domžale 15 5 5 5 20
6. CB24 Tabor Sežana 14 5 3 6 18
7. Celje 15 4 5 6 17
8. Bravo 14 4 4 6 16
9. Aluminij 16 3 4 9 13
10. Gorica 15 2 4 9 10

foto: NK Celje