Dvojčici Žagar Slemenšek tudi v taekwon-doju v samem evropskem vrhu


V preteklem tednu je v Španiji potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo v taekwon-doju, kjer sta Celjski dvojčici ponovno blesteli. V kategoriji do 65 kg sta si priborili srebro in bron. Po komaj tednu dni premora smo lahko Aliso in Lariso Žagar Slemenšek spremljali v borbah, tokrat njunega zaključnega evropskega prvenstva v kategoriji mladink. 

Tokrat sta se sestri dvojčici, po odločitvi žreba, spopadli že v polfinalu. Po precej naporni in dolgi tekmi je zmaga pripadla Alisi, ki je v finalu nastopila proti Rusinji. A tej je morala priznati premoč in tako osvojila lesketajoči naslov evropske mladinske podprvakinje v taekwon-doju. Larisa pa je svojo pot na tem tekmovanju torej zaključila v polfinalu, kjer jo je za las premagala sestra Alisa in si tako okoli vratu obesila bronasto medaljo.

V tednu od 6.11. do 14.11 smo spremljali njuno pot na Evropskem mladinskem tekmovanju v kickboxingu, kjer je bila v finalu za odtenek boljša Larisa, tokrat pa se je situacija nekoliko obrnila in je Alisa, kljub še aktualni poškodbi rame, posegla po stopnički višje.

Vsekakor pa sta zopet dokazali, da z njima ni šale in da spadata v sam vrh mladinskih bork na evropski ravni tako v eni, kot tudi drugi disciplini.

Larisa nam je zaupala, da so bila njena pričakovanja, tako kot za ostali dve prvenstvi, zelo visoka. Na žalost se njena želja po zaključku mladinske kariere z osvojitvijo naslova evropske prvakinje ni uresničila, a je z borbami na tej tekmi vseeno zelo zadovoljna. Pokazalo se je izboljšanje s prvenstva v prvenstvo, kar je tudi pričakovala, saj je svoje napake natančno analizirala in jih poskušala kar se da sproti popraviti.

Pravi, da pa je zelo vesela za ponovno osvojitev naslova evropskih ekipnih prvakinj, ki so si ga s puncami res zaslužile. Ekipno so se poleg dvojčic borile še Nina Kitek, Maša Kenjalo, Tyra Barada in Rima Jaki.

Alisa, ki je tokrat sestri vrnila milo za drago in jo v polfinalu premagala pa nam je povedala: “Po precej dolgem premoru zaradi epidemije in tudi nekaj težav s poškodbo zaključujem to težko pričakovano sezono. Z dveh evropskih prvenstev se vračam domov z dvema srebrnima medaljama, s čimer sem zelo zadovoljna. Ti dve medalji sta mi kot potrditev, da treniramo in se pripravljamo na tekme v pravi smeri. Res je, da mi je dvakrat zapored malo zmanjkalo do naslova evropske prvakinje, ampak se nameravam iz mojih napak nekaj naučiti, popraviti pomanjkljivosti, ki so bile prisotne.

Izredno vesela sem ekipnega uspeha in ponosna na dekleta v ekipi. Vesela pa sem tudi za mladince, ki so uspešno branili naslov ekipnih evropskih prvakov iz Sarajeva.”

Pravi tudi, da se zahvaljuje vsem, ki jo na njeni poti spremljajo in podpirajo, saj ji to zelo veliko pomeni. Kot zmeraj pa se zahvaljuje tudi trenerju Urošu Bernardu, ki se za vse svoje varovance zelo trudi in verjame vanje.

Naslednje poglavje njune kariere pa je članska kategorija. Obe se novih izzivov zelo veselita in kot vedno, z dvignjeno glavo ter visokimi pričakovanji korakata novim zmagam naproti.

L.K., foto: ŠK Hyong