ECE začel s pokalno zmago, Tajfun nocoj po evropsko


KK Tajfun 2015
KK Tajfun 2015

Celjski košarkarji so začeli s tekmovanjem v pokalnem tekmovanju v prvi tekmi z ekipo Nazarja so zmagali za 18 točk.

KK ECE Celje : KK Nazarje 80:62 (24:9, 18:18, 24:22, 14:13); Dimec 14, Ledl 12, Pungartnik 12, Korošec 12, Koštomaj 11, …

Povratna tekma bo 2. novembra.

Šentjurski Tajfun bo nocoj v celjskem Golovcu ob 19.00 odigral prvo srečanje v pokalu FIBA Europe. Mihevčevi se bodo pomerili s češkimi prvaki ČEZ Nymburk.

Izjava trenerja Tajfuna Dejana Mihevca:

“Mislim, da o našem prvem nasprotniku v Fibinem pokalu, ni treba izgubljati veliko besed, saj gre za klub, ki je redni udeleženec evropskih pokalov in zagotovo prvi kandidat za prvo mesto v naši skupini.

V zadnjih 12 letih so bili prav tolikokrat češki prvaki in 11-krat pokalni prvaki. Odlično igrajo tudi v zelo močni VTB ligi, kjer so trenutno z enim samim porazom prav na vrhu. V svojih vrstah imajo kar nekaj reprezntantov ter 6 tujih košarkarjev. Med igralci, ki sestavljajo ekipo Nymburka je tudi v slovenskem prostoru vsem znani Jiri Welsh.

Njihova ekipa je izjemno atletska, zelo nevarna v protinapadu in tranziciji, njihovo glavno orožje pa je met za 3 točke in skok. Verjamem, da smo na tekmo dobro pripravljeni, nasprotnika spoštujemo, a bomo naredili vse, da presentimo ter da skupaj z navijači Tajfuna v tem že tako zgodovinskem letu prinesemo še eno zgodovinsko zmago.”

Zaradi prazničnega konca tedna ne bo ligaških tekem v okviru tekmovanj KZS. Tajfun bo v nedeljo, 1. novembra, ob 19.00 v okviru lige ABA v Celju gostil zagrebško Cedevito.

polsi-tajfun-aba-klik