EP v nogometu do 21 let: znani termini in tekme, ki bodo odigrane v Celju


Celje je eno izmed mest, ki bo letos marca gostilo tekme skupinskega dela evrospkega prvenstva v nogometu za igralce do 21 let.

Danes so, dobra dva meseca pred pričetkom prvenstva, postali znani uradni termini tekem. Celje bo gostilo tri tekme.

UEFA EP do 21 let 2021 bo odigrano v dveh terminih. Marca bo na sporedu skupinski del na osmih prizoriščih v Sloveniji in na Madžarskem. Maja in junija pa bodo na štirih prizoriščih teh dveh držav odigrani še zaključni boji.

Želiš postati prostovoljec na EP U21 2021? Informacije najdeš tukaj (klik)

Mlada reprezentanca Slovenije, ki jo vodi nekdanji članski reprezentant Milenko Ačimović bo otvoritveno tekmo prvenstva proti aktualnim evropskim prvakom Špancem odigrala 24. marca ob 18.00 v Ljudskem vrtu. 27. marca ob 18.00 bo v Celju na sporedu dvoboj med Slovenijo in Češko, medtem ko bo zadnja tekma slovenske reprezentance v skupinskem delu 30. marca ob 21.00 v Mariboru proti Italiji.

Celje bo ob tekmi slovenske reprezentance gostilo še tekmi med Češko in Italijo (24. marec ob 18.00) ter Španijo in Češko (30. marec ob 21.00).

Izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem 2021. Maribor bo prizorišče po ene četrtfinalne in polfinalne tekme, medtem ko bo v ljubljanskih Stožicah ena četrtfinalna tekma in veliki finale evropskega prvenstva.

Vse o tekmah Evropskega prvenstva U21 v Celju izveste na spletni strani www.visitcelje.eu