Etapa, ki se je pričela v Žalcu, tudi tokrat pripadla Nizozemcu


Druga etapa 29. dirke po Sloveniji, na kateri tekmuje 136 kolesarjev iz 27 držav, se je danes pričela v Žalcu. Razplet dirke je bil podoben tistemu včeraj, ko se je etapa pričela v Celju.

Drugi dan dirke je ponudil etapo dolgo 163,1 km. Kolesarji so se po startu v Žalcu nato odpravili skozi Prebold, Celje, Štore, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Rogatec, dirko pa so zaključili v Ormožu. Podobno kot na včerajšnji etapi je do zmagovalca prišlo po šprintu glavnine in tudi tokrat je slavil Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla), ki je dosegel še svojo četrto etapno zmago na slovenski pentlji. Najboljši Slovenec je bil tokrat Tilen Finkšt (Adria Mobil), ki je zasedel 11. mesto.

Prva polovica etape, ki je potekala na Celjskem in Kozjanskem, je bila odpeljana po lepih, širokih ter tehnično nezahtevnih cestah. Slabih 15 km do cilja pa so nato kolesarji morali prečkati gorski cilj četrte kategorije, po katerem je sledil spust in zaključni šprint.

Že v zgodnji fazi etape je prišlo do bega, v katerem je sodelovalo šest kolesarjev, in sicer Andrea GarosioAljaž JarcJaka VovkJernej HribarMoran Vermeulen in Marko Pavlič. V Štorah je sledil prvi vmesni šprint, ki je pripadel Hribarju, vzpon v Stoparcah pa Jarcu. Tudi vmesni šprint v Majšperku je dobil Jarc, v Kidričevem pa Avstrijec Vermeulen. V Vidmu pri Ptuju je prvi skozi črto vmesnega šprinta zapeljal Xabier Larranaga, na vzponu na Jeruzalem pa Giovanni Aleotti.