EuroBasket 2013: Kakšni zapravljivci bodo košarkarski navijači?


Od 4. do 9. septembra 2013 bo Celje živelo za košarko. Ljubitelji športa si bodo zagotovo kupili vstopnico ali dve za predtekmovanje EuroBasketa v Zlatorogu, saj takšnega dogodka pač ne gre zamuditi.

O tekmovanju smo na Celje.info podrobneje že pisali, zato nas bo tokrat zanimalo predvsem, KAJ bo imelo naše mesto od EuroBasketa?

Odgovore smo iskali pri nekaterih znanih celjskih gostincih in turističnih ponudnikih.

Prenočišča bodo pokala po šivih

V en glas se strinjajo, da je takšna novica odlična, zato se na dogodek temeljito pripravljajo.

Namestitvenih kapacitet v Celju je za tako velik dogodek sorazmerno malo, zato bodo ponudniki najverjetneje polno zasedeni. V Hotelu Evropa bodo naprimer gostje v dvoposteljni sobi spali in zajtrkovali za od 98 do 120 evrov, na Celjski koči pa za 33 evrov.

Gostincem bi EuroBasket prišel še kako prav, kako pa se bodo odločili tuji navijači? Zagotovo se bodo našli tudi avanturisti z avtodomi. V parkirni hiši Glazija dnevno parkiranje stane 7,20 evra.

Priložnost za honorarni zaslužek

Vsi gostinci, s katerimi smo se pogovarjali, v času EuroBasketa računajo na dodatno pomoč. Seveda se bodo najprej obrnili k študentom, ki septembra večinoma še nimajo obveznosti na fakultetah.

Nekateri obljubljajo svoj program za goste, napovedujejo tudi televizijske prenose tekem kar v hotelskih foteljih.

Drugi računajo na pomoč Zavoda Celeia Celje, kjer bodo do konca leta pripravili turistično kulturni program, povezan z EuroBasketom, nam je povedala njihova predstavnica Jerneja Kolar.

Košarkarski navijači – zelo potrošni gostje?

Dela in priprav bo še veliko, vprašanje pa je, ali bo trud poplačan.

Dogodek, »primerljiv« z EuroBasketom, je bila Svetovna razstava psov leta 2010, ki je v Celje privabila »zelo potrošne goste, ki so bili dobri poznavalci odlične hrane in vin«, nam je povedal direktor Hotela Evropa Zoran Podkoritnik.

Bi lahko navijači in funkcionarji potolkli ta zapravljivi “rekord”?

t: ŠK