Finale Lige Telemach: KK Rogaška doma premagala Šentjur (foto, video)


naslovna1Za nami je prvi večer košarkarske vročice finala državnega prvenstva med lokalnima tekmecema KK Rogaška in KK Tajfun Šentjur in ta je v popolnosti izpolnil pričakovanja. Odlični ekipi, vrhunska košarka, razprodana dvorana in neopisljivo vzdušje so ustvarili atmosfero, v marsičem podobno trenutnemu vremenu.

Zunaj so padale težke dežne kaplje, pihalo je in grmelo, znotraj dvorane pa so padale trojke in grmeli navijači obeh ekip.

Izkazalo se je, kar so napovedovali strokovnjaki, med njimi tudi naš petkov gost Boris Emeršič: tekma več na domačem parketu je nedvomno prednost za ekipo, ki si jo je prislužila v rednem deli tekmovanja. In to je ekipa Rogaške, ki je vodila skozi celotno srečanje in na koncu slavila z 81:73.

Sdimec-zabijanjelatinčani so bili včeraj pred svojimi navijači enostavno nepremagljivi. Pomagala ni niti zelo dobra predstava Tajfuna; za 2 točki so metali 58 %, trojke 34 % in preskakali tekmeca za 12 skokov (33:21). A kaj to pomaga, ko so Slatinski strelci brez premora rešetali mrežico nasprotnikov; zadeli so kar 10 trojk ob 40 % metu, za 2 točki pa celo zadeli dve tretjini vseh poskusov. Ob tem pa Slatinčani v prvem polčasu niso izgubili niti ene žoge (Šentjurčani 7), do konca tekme pa le 6 (gostje skupaj 18).

Izstopal je predvsem Sandi Čebular (21 točk, trojke 4/ 6,) asistirala pa sta mu Dražen Bubnić (17 točk, za 2 točki 67%, trojke 3/5) in pod košem Žiga Dimec z 12 točkami in metom iz igre 5/6.

blokada1Pri Šentjurčanih sta bila najbolj razpoložena Ivan Držić s 17 točkami (trojke 3/4) in Đorđe Lelič s 16 točkami. Velik hendikep za goste iz Šentjurja je bila odsotnost prvega playa Ceole Clarca, ki si še ni opomogel od pretresa možganov v polfinalni tekmi proti Krki.

DRUGA TEKMA V NEDELJO OB 20 h v ŠENTJURJU
Šentjurčane sedaj čaka pomembna naloga – zmaga pred domačimi gledalci. V primeru spodrsljaja bi se Slatinčani znašli na pragu velikega uspeha, saj bi serijo lahko zaključili že na domačem igrišču v torkovi tretji tekmi.

Tudi v nedeljo zvečer boste dogajanje iz dvorane Hruševec lahko v živo spremljali na Kozjansko.info. Sproti bomo objavljali zanimive vesti, fotografije ter vas seznanjali s potekom dogajanja na in ob igrišču.


Oglejte si nekaj video insertov dogajanja na igrišču in norega vzdušja v nabito polni dvorani v Ratanski vasi:

Izjeve po tekmi trenerja Dejan Mihevc in Damijan Novaković ter igralci Sandi Čebular, Tadej Ferme in Dragiša Drobnjak

S klikom na spodnjo fotografijo si oglejte še fotogalerijo s srečanja:

t: Rok Čakš, f, v: Egon Horvat

mavricni-posli-klik