FOTO: Celjani in Novogoričani so se razšli brez zadetkov


Celjski nogometaši, ki so si z uvrstitvijo v finale Pokala Hervis zagotovili kvalifikacije za Ligo Europa v prihodnji sezoni, so v nedeljo na Areni Petrol gostili člane ND HiT Gorica. Tekma se je končala z istim rezultatom, kot se je začela.

Na tekmi ni bilo veliko priložnosti. Najlepšo je po pol ure igre zapravil Roman Bezjak, ki je zadel vratnico gostujočega gola. Tekmo je končalo le 10 nogometašev Celja. V 88. minuti je drugi karton zaradi prekrška nad Andrejem Komcem prejel Alen Romih.

Z novo osvojeno točko so varovanci Damjana Romiha še bliže obstanku v elitni slovenski ligi. Na 8. mestu imajo 9 točk prednosti pred predzadnjo Nafto. Prav z lendavsko ekipo se bodo srečali prihodnji vikend. Minuli vikend je bil na slovenskih nogometnih zelenicah v znamenju slavja nogometašev Maribora, ki so si 5 krogov pred koncem zagotovili že 10. naslov državnih prvakov.

Celje : HiT Gorica 0:0
Izključen: Romih (88′ – 2 RuK – Celje)

Postava Celja: Mujčinović, Krajcer, Romih , Bezjak, Bakarić, Škafar (od 58′ Krljanović), Gaber, Gobec, Centrih, Močić (od 90′ T. Kotnik), Vidmajer (od 51′ Verbič).

Zapisnik
Rezultati in lestvica

f: Damir Mrkonjić
t: M.K.