Futsal liga Laško 2023: V prvi ligi vse po starem, drugo ligo pokoril novinec


V petek se je zaključila letna občinska liga v futsalu, ki poteka v Laškem. Slavčki Kovinarstvo Plank še naprej kraljujejo med prvoligaši, v drugi ligi pa je tokrat prvo mesto zasedla ekipa Transport Rogel, ki se je v mestu ob Savinji predstavila kot novinec. 

Kot je znano, je bilo včasih v Celju kar devet lig malega nogometa, dandanes pa tega žal ni več. Laško je tako ena izmed redkih lokacij, kjer se v celjskem okolišu igra liga malega nogometa. 

Prva liga
Prvaki prve lige Slavčki Kovinarstvo Plank (Foto: FUTSAL – Laško)
Organizator Goran Lokošek in najboljši igralec ter strelec prve lige Matic Lokovšek (Foto: FUTSAL – Laško)

Slavčki Kovinarstvo Plank so od leta 2020 neustavljivo moštvo in serijsko osvajajo naslove prvakov v prvi občinski ligi v Laškem. Ekipa ŠK Breze je s šestimi točkami zaostanka postala podprvak, tretje mesto pa je osvojila ekipa Medusa Team, ki je zbrala 30 točk. Iz prve lige se poslavlja ekipa ŠMD Blagovna, ki bo tako naslednje leto nastopala v drugi ligi.

Najboljši igralec in hkrati tudi najboljši strelec prve lige je znova postal Matic Lokovšek (Slavčki Kovinarstvo Plank), ki je dosegel 19 golov. Za najboljšega vratarja je bil izbran Jernej Kaučič (ŠK Breze).

Končni vrstni red:

Foto: FUTSAL – Laško
Druga liga
Prvaki druge lige Transport Rogel (Foto: FUTSAL – Laško)
Najboljši strelec druge lige Luka Majer (Foto: FUTSAL – Laško)

Drugo ligo, ki se je zaključila teden dni pred prvo ligo, je pokorila ekipa Transport Rogel, ki je na 16 tekmah dosegla kar 71 zadetkov (v povprečju 4,4 zadetka na tekmo). Na drugem mestu jim je sledilo ŠD Ranivok 2007, na tretjem pa ŠD Jurklošter.

Najboljši igralec druge lige je bil Luka Stopinšek (ŠD Jurklošter), najboljši strelec je bil z 18 zadetki Luka Majer (Transport Rogel), najboljši vratar pa Tadej Zagajšek (ŠD Vrh Nad Laškim).

Končni vrstni red:

Foto: FUTSAL – Laško