Glavni trener celjskih rokometašev odstopil


Po včerajšnjem porazu v četrtfinalu slovenskega pokala pri novomeški Krki je glavni trener Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, Alem Toskić, odstopil z mesta glavnega trenerja.

V tej vlogi je deloval od leta 2021. V prvi sezoni delovanja je klub popeljal do naslova državnih prvakov in igranja v ligi prvakov. V lanski sezoni je osvojil vse tri lovorike na domačih tleh.

Ekipo bo do konca sezone vodil trenutni trener mladinske ekipe in selektor slovenske mladinske reprezentance Klemen Luzar. Klemen je igral za vse mlajše selekcije kluba, s trenerstvom pa se je začel ukvarjati leta 2006 v matičnem klubu.

V preteklosti je deloval tudi pri mariborskem Braniku, bil vodja mladinskega pogona Velenju in se leta 2019 vrnil v matični klub kot pomočnik trenerja Tomaža Ocvirka in vodja mladinskega pogona.

Predsednik kluba, Gregor Planteu, je ob odstopu Toskića sporočil: »Alemu se zahvaljujemo za predanost, trdo delo in uspehe v zadnjih letih. Skupaj smo doživeli veliko lepih trenutkov, lanska trojna krona je zagotovo vrhunec skupne poti. V letošnji ni šlo vse po načrtih, zato smo sprejeli to težko odločitev. Alemu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere. Za ekipo je sedaj glavni cilj sezone v prvenstvu zaključiti med prvimi tremi in verjamem, da je ta ekipa tega sposobna.« 

Alem Toskić je ob slovesu dejal: » Najboljša rešitev za klub in mene osebno je v tem trenutku prekinitev pogodbe. Za nami sta dve odlični sezoni, letošnja ni šla po pričakovanjih oziroma željah. Veliko se je v tem času zgodilo, spremenilo, predvsem v igralskem kadru. V vsakem trenutku smo skupaj z ekipo dali vse od sebe. Hvaležen sem vsem igralcem in članom strokovnega štaba, s katerimi sem sodeloval. Verjamem, da smo skupaj postali boljši ljudje, boljši igralci in napredovali smo na vseh področjih.«

Preberite tudi:

Celjani prvič doslej brez zaključnega turnirja rokometnega pokalnega tekmovanja