Golovec za Tajfun vedno močnejša trdnjava


tajfun mzt 2015

Košarkarji Tajfuna so po Metalcu in ljubljanski Olimpiji na domačem parketu ugnali še predstavnika Makedonije v ligi ABA.

Po začetnem šentjurskem vodstvu s 7 točkami so bolje nadaljevali gostje, ki jih vodi Aleš Pipan in dobili prvi polčas za točko. Tajfunovci so bili znova zelo prepričljivi v minutah po glavnem odmoru, saj so si nabrali prednost 9 točk. Vseeno tekme še niso “prelomili” in gostje so se v zadnji četrtini štirikrat približali na točko zaostanka.

V končnici je zablestel Tomaž Bolčina, ki je dobro minuto pred koncem pri 61:60 dvakrat zadel iz igre in nato ujel še odbito žogo ter zadel iz prostih metov. Skupno je vpisal 19 točk in bil najučinkovitejši na srečanju.

Tajfun : MZT Skopje Aerodrom 68:62 (17:15, 14:17, 18:10, 19:20); Bolčina 19, Bratož 12, …

Dejan Mihevc, trener KK Tajfun: »Vesel sem, da smo uspeli dokazati, da lahko zmagamo tudi v tako izenačenem srečanju, kot je bilo to primer nocoj. Čeprav smo bili večinoma v rahli prednosti, bi se lahko zgodilo karkoli. Vedeli smo, da so gostje močni v pick and roll igri, po drugi strani pa smo to orožje uporabljali tudi sami. V drugem polčasu nam je to dobro uspevalo, uspešni pa smo bili tudi v branjenju nasprotnikovih ključnih elementov.«

Dragiša Drobnjak, igralec KK Tajfun: »Vesel sem, da smo v ligi ABA znova zmagali, saj bo to na ekipo psihološko pozitivno vplivalo. Sedaj se osredotočamo na sredino tekmo pokala FIBA Europe z danskimi Bakken Bears, kjer si lahko še vedno priigramo preboj v nadaljevanje.«

V sredo, 2. 12., bo ob 17.00 Tajfun igral domače srečanje pokala FIBA Europe z danskimi Bakken Bears.

polovicka_celje_klik