Grofi slavili v Kopru (foto), Šampion z zmago v Rogaški Slatini v polfinale Pokala MNZ


Nogometaši NK CM Celje so na torkovem gostovanju na koprski Bonifiki vknjižili drugo zaporedno zmago. V uvodni tekmi 12. kroga Prve Lige so predlanske prvake premagali z rezultatom 2:1. Včeraj so odigrali četrtfinalne tekme Pokala Medobčinske nogometne zveze Celje. Celjski drugoligaš Šampion je v Rogaški Slatini upravičil vlogo favorita in se z zmago z rezultatom 4:0 uvrstil v polfinale.

Druga zaporedna zmaga za grofe
Člani NK CM Celje so povedli v 11. minuti, ko je Saša Bakarič natančno podal do Romana Bezjaka, ta pa je s strelom z glavo žogo poslal v domačo mrežo. Koprčani so izid poravnali v 25. minuti, ko je Adnan Aganovič izkoristil zmedo v celjskem kazenskem prostoru in žogo pod prečko poslal za hrbet vratarja Mujčinovića. Pred zaključkom prvega polčasa je imel najlepšo priložnost za ponovno vodstvo grofov Ivan Firer, a je njegov strel ustavila vratnica.

Mreži sta mirovali do 78. minute, ko je Denis Popovič odlično streljal z roba kazenskega prostora in Celjane popeljal v novo vodstvo. Od 86. minute naprej je bilo na zelenici le deset nogometašev iz knežjega mesta. Drugi rumeni karton na srečanju je prejel Saša Bakarič. Številčna prednost Koprčanov je trajala le minuto. V 87. minuti je sodnik drugo rumeno opozorilo pokazal Naserju Kajtaziju. Celjani so prednost obdržali do zadnjega žvižga in se po domači tekmi z Domžalami veselili druge zaporedne zmage.

Roman Bezjak je letos v dobri formi. V Kopru je dosegel svoj 6. letošnji prvenstveni gol (foto: Damir Mrkonjić)
Zimzeleni Milan Osterc ni uspel zatresti celjske mreže (foto: Damir Mrkonjić)
Varovanci trenerja Damjana Romiha so v Kopru dosegli četrto letošnjo zmago (foto: Damir Mrkonjić)

NK CM Celje, ki je v Kopru zabeležil četrto letošnjo zmago, na lestvici Prve Lige s 15 točkami zaseda 7. mesto. Razlika do tretjeuvrščene Gorice je samo 3 točke. Včeraj so bile odigrane tudi preostale tekme 12. kroga. V porekmurskem derbiju sta se Nafta in Mura razšla z neodločenim izidom 2:2, Domžale so doma premagale Triglav z 2:0, HIT Gorica pa je na domačem igrišču z 2:1 odvzela skalp Olimpiji. Tekma med velenjskim Rudarjem in Mariborom je zaradi evropskih obveznosti vijoličastih preložena. Celjani bodo niz dobrih predstav skušali nadaljevati v nedeljo, ko na Areno Petrol prihaja HIT Gorica.

Luka Koper : CM Celje 1:2 (1:1)
Aganovič (25′); Bezjak (11′), Popovič (78′)
Izključena: Kajtazi (87′ – Koper, 2 RuK); Bakarič (86′ – Celje, 2 RuK)

Postava CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak (od 87. Avguštin), Kapič, Bakarič, Radulovič, Pavlovič, Firer (od 57. Marijan), Medved (od 69. Močivnik). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Fantastična zmaga naših junakov

Šampion gladko slavil v četrtfinalu pokalnega tekmovanja
Včeraj so bile odigrane tekme 3. kroga Pokala MNZ Celje. Celjski drugoligaš Šampion je gostoval pri NK Rogaška GIC Gradnje, ki vodi na lestvici Medobčinske članske lige (5. liga). Šampion je upravičil vlogo favorita in v vsakem polčasu dosegel po dva zadetka. Mrežo domačih je v 23. minuti načel Tim Vodeb. Isti igralec je v 39. minuti podvojil vodstvo Šampiona. Za potrditev zmage sta v drugem polčasu zadela še Žan Horvat in Bojan Djuranović.

Z zmago v Rogaški Slatini so se člani NK Šampion Celje uvrstili v polfinale Pokala MNZ Celje, kjer se bodo pomerili s trenutno vodilno ekipo Štajerske nogometne lige NK Šmarje pri Jelšah. Varovance trenerja Janija Žilnika v soboto čaka težko ligaško gostovanje v Kidričevem, kjer bodo skušali presenetiti lanskega drugoligaškega prvaka in trenutno vodilno ekipo 2. SNL Aluminij.

Rogaška GIC Gradnje : Šampion Celje 0:4 (0:2)
Vodeb (23′, 39′), Horvat (56′), Djuranović (65′)

Postava Šampiona: Felicijan, Djuranović, Dolinar, Goropevšek (od 64′ Žagar), Bodiroža, Golemić (od 41′ Horvat), Štus (od 74′ Kožar), Kompan, Vodeb (od 56′ Zamernik), Leskovar, Mrevlje. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati 3. kroga Pokala MNZ Celje

Tekst: M.K.
Foto: Damir Mrkonjić