Guček na Češkem znova z državnim rekordom


Kladivarjevec Matic Ian Guček je potrdil odlično formo, saj je včeraj na mitingu zlate serije v češki Ostravi izboljšal svoj državni rekord v teku na 400 m ovire. Dosegel je čas 48,37 sekunde in s tem prejšnjo znamko izboljšal za 29 stotink!

V Ostravi je njegov čas zadostoval za drugo mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 12 stotink sekunde. 20-letni član celjskega atletskega kolektiva je prejšnji rekordni dosežek dosegel 11. maja v Kranju.

Guček ima sedaj deseti izid sezone na svetu in tretjega v Evropi. To ga uvršča v ožji krog kandidatov za medaljo na evropskem prvenstvu, ki bo med 7. in 12. junijem v Rimu.

Po tekmi, ki jo je zaznamovalo deževje, je Guček takole strnil vtise: “Že ogrevanje je potekalo v dežju in zelo močnem vetru. Ko smo prišli na stadion se je neurje umirilo in so bili nato kar dobri pogoji na tek. Ampak tega nisem najbolje izvedel. Pravzaprav sem imel kar nekaj napak. Prvo oviro sem zadel tako s peto kot kolenom. Na zadnji sem skoraj padel. Očitno se rekordni teki zgodijo tudi v ne preveč popolnih tekih.”

O prihajajočem prvenstvu stare celine pa je povedal naslednje: “Na evropskem prvenstvu v Rimu bom v krogu kandidatov za visoka mesta, tega se zavedam, do tega prvenstva je le še deset dni. Obenem sem dokazal, da lahko tečem z najboljšimi na svetu. Za kakšen pomemben dosežek bom moral teči pod 48 sekundami, kar je glede na moj današnji tek tudi dosegljiv dosežek. Za seboj imam serijo dobrih nastopov v zadnjem obdobju. To je plod odličnega dela s trenerjem Mirom Kocuvanom starejšim, skupaj sva v zadnjem času dognala, kaj je zame in za moje telo najboljše, zato tudi dobro sodelujeva.