Hitrostni drsalci sezono zaključili na celjskem ledu


hitrostno drsanje 2016 urlepMinuli konec tedna se je v Celju odvila še zadnja preizkušnja v hitrostnem drsanju na kratke proge iz mednarodne serije tekmovanj Alpe Adria Trophy 2016.

Slovenski tekmovalci so si na posamičnem tekmovanju v Celju z uspešnimi nastopi prislužili pet medalj. Tekmovanje v Celju je prineslo tudi končno razvrstitev v skupnem seštevku tekmovalne serije Alpe Adria, ki se je poleg v Celju odvijala še v Zagrebu in Beogradu.

Domači tekmovalci so si z odličnimi rezultati skozi vso sezono prislužili pol ducata pokalov, od tega dva zlata, tri srebrne in enega bronastega.

Tekmovanje Alpe Adria Trophy je v Celju potekalo že 13. leto, poleg slovenskih hitrostnih drsalcev pa se ga je udeležilo kar 93 tekmovalcev iz Avstrije, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine. Tekmovalci različnih starostnih kategorij so se pomerili na dolgih, srednje dolgih in kratkih razdaljah na 111-metrskem krogu drsališča standardne velikosti, pri čemer je bilo občinstvo priča dinamičnim dirkam, zahtevnim premagovanjem ostrih ovinkov in drznim prehitevanjem.

Pregled uvrstitev slovenskih tekmovalcev v skupnem seštevku mednarodne tekmovalne serije Alpe Adria:

Klarisa Sluga, skupno 3. mesto, kategorija Mladinke B

Ina Les, skupno 4. mesto, kategorija Mladinke C

Melanie Midžić, skupno 11. mesto, kategorija Mladinke C

Urša Erjavec, skupno 4. mesto, kategorija Mladinke D

Amandeja Pražnikar, skupno 5. mesto, kategorija Mladinke E

Dina Špan, skupno 1. mesto, kategorija Mladinke F

Amanda Pražnikar, skupno 1. mesto, kategorija Mladinke G

Bor Luka Urlep, skupno 2. mesto, kategorija Mladinci B

Lovro Zgoznik, skupno 10. mesto, kategorija Mladinci C

Niko Štainer, skupno 13. mesto, kategorija Mladinci D

Tibor Komerički, skupno 2. mesto, kategorija Mladinci E

Maks Eberhart, skupno 14. mesto, kategorija Mladinci F

Nik Pogorevec Petelin, skupno 2. mesto, kategorija Mladinci G

S tekmovanjem v Celju se je tako zaključila letošnja sezona drsalnih tekmovanj. Vsi tekmovalci se bodo po kratkem premoru pod okriljem obstoječe trenerske ekipe, ki jo predstavljajo domača trenerja Urban Kalšek in Tjaša Kroflič, ter madžarski trener David Mano Loth, pričeli pripravljati na naslednje tekmovalno obdobje. Med poletnimi meseci bodo odšli na mednarodne priprave v Budimpešto, v avgustu pa se bodo priprav v Celju udeležili Avstrijci, Madžari, Srbi, Hrvati in drsalci iz Bosne in Hercegovine.  Z novo tekmovalno sezono bodo tekmovalci pričeli v mesecu septembru.

polovicka_celje_klik