Iz Celja tudi občasni reprezentančni vratar


Pri Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so po odhodu Tima Cokana in Mitje Janca ostali še brez enega vidnega imena ekipe minule sezone.

Na Madžarsko iz knežjega mesta odhaja vratar Rok Zaponšek. V zadnji sezoni je za celjski klub nastopil na 44 tekmah. V rednem delu Lige prvakov je bil med najboljšimi posamezniki, saj je bil po številu obramb na 6. mestu. Skupno jih je zbral 115 .

Ob odhodu iz celjskega kolektiva je strnil: »Celju se zahvaljujem za priložnost in zaupanje, da sem lahko nosil dres najtrofejnejšega slovenskega rokometnega kluba. Po sezoni preživeti v Celju sem se ponovno odločil sprejeti izziv v tujini. Pot me bo ponovno vodila na Madžarsko k zelo ambiciozni ekipi. Z njimi sem se dogovoril za dvoletno sodelovanje. Tja se podajam z najvišjimi osebnimi in tekmovalnimi cilji.«

Rok je svojo rokometno izobrazbo pridobil pri velenjskem Gorenju. V sezoni 2018/19 se je Zaponšek prvič preselil na tuje – najprej k madžarskemu Csurgu, nato pa še v Francijo, kjer je zastopal barve ekipe Cesson Rennes. Sredi sezone 2020/21 se je nato preselil k francoski ekipi Pays d’Aix Université, pred prihodom v Celje pa je bil član švicarskega Kriens-Luzerna. V preteklosti je trinajstkrat oblekel dres slovenske članske izbrane vrste.

Preberite tudi:

V drugi etapi dirke po Sloveniji tudi vožnja skozi Celje in vzpon na Celjsko kočo (foto, video)