Janežič bo vendarle nastopil na SP v Dohi


Luka Janežič je od Mednarodne atletske zveze (Iaaf) vendarle dobil povabilo za nastop na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi, ki bo potekalo med 27. septembrom in 6. oktobrom.

Pred dnevi je kazalo, da Janežiča ne bo v Dohi, potem ko se je Medanarodna atletska zveza odločila, da na SP povabi atletske eksote, namesto tekmovalcev, ki so se na prvenstvo uvrstili brez norme, a po mestih.

Iaaf je naknadno povabila 130 tekmovalcev.

Potem, ko je prejšnji teden Mednarodna atletska zveza sporočila, da bo namesto atletov, ki so se po mestih uvrščali na SP, med potnike za SP uvrstila deset atletov iz atletsko majhnih držav, s čimer je najboljši slovenski atlet zadnjih let Luka Janežič ostal brez nastopa v teku na 400 metrov, je po nekaj dnev vendarle prišlo do preobrata.

Po poročanju portala Ekipa24 sta namreč najboljši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič in evropski prvak do 23 let Kristjan Čeh vendarle dobila povabilo Mednarodne atletske zveze (Iaaf) za nastop na svetovnem prvenstvu v Dohi. Janežič je že potrdil nastop v teku na 400 m, čeprav je zaradi omenjene odločitve Mednarodne atletske zveze spremenil načrte in že izpustil nekaj pomembnih treningov.

“Težko je vse skupaj zame psihično, saj je vse dolgo trajalo in sem si sprva najprej obetal nastop, potem pa so v začetku tedna sporočili, da me ni na seznamu, na katerem bi sicer bil glede na dosežke v letošnji sezoni. Sem že končal sezono in sem šel na dopust, trenutno sem v Italiji. Tu sem naknadno, dober teden pred SP, izvedel, da sem potrjen. Kar čudna sta ta odločitev in postopek Iaaf,” je povedal Janežič.

Kljub vsemu bo Janežič sedaj prekinil dopust in skušal v zadnjih dneh pred prvenstvom še postoriti, kar se postoriti da, ter na prvensto priti kar najbolje pripravljen.

“Šel bom domov in skušal v naslednjih 10 dnevih še kaj postoriti. Predvsem se moram v glavi pripraviti, da ni konec sezone. Iskreno pa ta čas ne morem napovedati vrhunskega nastopa v Dohi. Tja grem zaradi sponzorskih pogodb, to je prvi razlog, da sem nastop potrdil, bom pa storil vse, da bom čim boljši na stezi,” pa je za MMC dodal celjski atlet.