Janežič hiter v Nemčiji in vedno bližje rekordu na 400 m


Kladivarjev atlet, Luka Janežič, je včeraj na močnem dvoranskem atletskem mitingu v nemškem Düsseldorfu v teku na 400 metrov s 46,47 sekunde tekel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32 s). S tem rezultatom je dosegel skupno tretji čas.

“Zelo sem zadovoljen, dosegel sem enega svojih najboljših dvoranskih tekov v karieri. Pred nastopom je bil cilj, da tečem pod 46,70 in to sem presegel. Mogoče je nekoliko škoda, da sem malo prepočasi začel prvi krog, da bi se že tedaj bolj približal Maslaku. Na koncu sem imel namreč še zelo veliko moči. 

Želim si, da bi na naslednjih mitingih nastopil s podobnimi časi, kot sem ga dosegel tokrat. Nisem namreč še v najboljši formi, saj je glavni cilj zimske sezone dvoransko evropsko prvenstvo,” je po teku dejal slovenski rekorder, ki je rekordno znamko postavil lanskega februarja v avstrijskem Linzu. 

Na sinočnji tekmi je Janežič tekel v drugi skupini, v kateri je s 46,00 slavil Čeh Pavel Maslak, tretji je bil nizozemski rekorder Liemarvin Bonevacia (47,57), bronast na lanskem EP, četrti pa Nemec Christian Heimann (49,64). V prvi skupini je bil prvi Bralon Taplin iz Grenade (46,25), lani sedmi na OI in četrti na dvoranskem SP, drugi Luguelin Santos iz Dominikanske republike (46,92), srebrn na OI 2012 v Londonu in bronast na SP leta 2013 v Moskvi, tretji Nemec Florian Weeke (46,10), četrti pa Sudanec Rabah Yusif (48,30), nekdanji afriški prvak in v zadnjem obdobju član britanskih štafet z odličji na velikih tekmovanjih.

Janežič je na dvoranskem državnem prvenstvu v krožnih tekih 21. januarja na Dunaju s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranskem EP v Beogradu. Slovenski dvoranski rekord (46,32) je dosegel 12. februarja lani v Linzu.