Janežič kljub diskvalifikaciji na SP dosegel cilj; Marina pričakovala več


janezic portland 2016Kladivarjevec Luka Janežič se je na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Portlandu uvrstil v polfinale teka na 400 metrov in s tem izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred prvenstvom. V peti kvalifikacijski skupini je s časom 46,79 sekunde zasedel drugo mesto za in se neposredno uvrstil v polfinale. V prvi polfinalni skupini je s časom 47,17 s zasedel šesto mesto, ampak bil naknadno diskvalificiran, ker je stopil izven svoje proge ter tako žal ostal brez uvrstitve.

Po ameriški avanturi je dejal: “Nisem vajen v tako kratkem času narediti dveh dobrih tekov, toda prišel sem med 12 najboljših na svetu, med prve tri v Evropi. Zmanjkalo mi je moči za finalni nastop. Če daš vse od sebe v kvalifikacijah je težko pričakovati v drugem teku res vrhunski izid. Skupina ni bila posebej hitra, po času sem bil blizu finala, toda pripraviti se bom moral, da bom zdržal dva teka v enem dnevu. Dobil pa sem potrditev, da sem v svetovnem vrhu in to je res lepa popotnica za poletno sezono.”

Klubska kolegica Marina Tomić je v polfinalu teka na 60 metrov ovire s časom 8,33 s osvojila 15. mesto med 19 tekmovalkami.

Najhitrejša Celjanka je svoje misli o doseženem podala tako: “Na ogrevanju sem se super počutila in sem pričakovala, da bom dosegla najboljši izid sezone, žal pa se to ni uresničilo. Naredila sem napako, kot na treningih, ker me je na začetku odneslo v zrak namesto naprej, ker je proga zelo odzivna. Potem sem se v nadaljevanju zbrala, zato sem bila zelo neprijetno presenečena, ko sem videla izid. Očitno sem bila glede na izid premalo aktivna. Po zelo težkem letu težav z zdravjem sem se v tej zimi sestavila, končala sem jo tudi brez poškodb.”

Priprave za poletni del sezone se bodo za oba začele čez teden dni.

moska-copata-polsi-klik