Janežič, Kokalj in Kramer do zlata na Dunaju


Na Dunaju so se slovenski atleti na državnem prvenstvu v krožnih tekih, avstrijsko glavno mesto pa je dogodek gostilo, ker pri nas nimamo tovrstne infrastrukture. Celjski atleti so prišli do treh zlatih medalj.

Največ pozornosti je pritegnil tek kladivarjevca Luke Janežiča na 400 m. Razdaljo je premagal v času 46,79 s, s čimer je potrdil mednarodno normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo marca v Beogradu. Njegov lanski državni rekord iz meseca februarja znaša 46,32 s. 

Janežič bo 1. februarja nastopil na močnem mitingu v Düsseldorfu: “Z doseženim izidom sem zadovoljen. Tak je bil tudi moj cilj pred uvodno tekmo, torej da se spustim gladko pod 47 sekund. Imel sem nekaj manjših težav s stopalom v pripravah na sezono in sem vedel, da bo prava forma prišla nekoliko pozneje. Prvih 200 m sem šel nekoliko prepočasi za še kaj več, preveč sem se varčeval. Drugi del teka pa je bil veliko boljši. Zavoji in start pa so bili dobri. Sedaj že dosegam take rezultate, da ne morem dosegati rekordov na vsaki tekmi, zato je čas dober in sem ga vesel.”

Odlično sta se odrezala še dva člana Atletskega društva Kladivar Celje. Na trikilometrski progi je bil s časom 8:29,38 najhitrejši Jan Kokalj, na pol krajši razdalji pa s 4:04,60 slavil Vid Kramer

Kokalj je bil z doseženim zelo zadovoljen: “Še posebej me veseli, ker sem se zadnja dva tedna ubadal z manjšimi poškodbami pete in kolena, zato vseh treningov nisem opravil optimalno. Če bi ta rezultat dosegel tri tedne prej, bi to pomenil nov dvoranski državni rekord za starejše mladince.”