Judo: Trstenjakova na veliki nagradi Zagreba za prvo mesto ugnala svetovni prvakinji; zlato tudi Velenškovi


tina trstenjak zagreb 2015Hrvaška prestolnica je prvi majski konec tedna gostila močan judo turnir z nagradnim skladom sto tisočakov. Po slabem prvem dnevu za slovenske oz. celjske predstavnike je v soboto Tina Trstenjak iz Judo kluba Sankaku zmagala v kategoriji do 63 kilogramov.

Najprej je z iponom odpravila Poljakinjo Karolino Talach in bila nato z vazarijem boljša od Švedinje Anne Bernholm. Nadalje je z iponom porazaila še Nemko Martyno Trajdos. Na enak način je v polfinalu odpravila svetovno prvakinjo iz Ria 2013 in podprvakinjo iz Čeljabinska 2014 Izraelko Yarden Gerbi. V finalu se je varovanka slovenske olimpijske zmagovalke Urške Žolnir, ki jo je ob blazini spremljal njen trener Marjan Fabjan, spoprijela z aktualno svetovno prvakinjo Francozinjo Clarisse Agbegnenou in znova zmagala predčasno po točkah. Na ta način je osvojila tudi pomembne točke za nastop na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru.

Zadnji, tretji, dan tekmovanja je Ana Velenšek, sicer bronasta na zadnjem svetovnem prvenstvu, zmagala v konkurenci do 78 kilogramov. V končni borbi je z iponom ugnala Ukrajinko Viktorijo Turks.

polsi-klik-sport