Kako je v Celju potekal Mesec športa 2024 (foto)


Maj je v Celje, eno izmed najbolj športnih mest v Sloveniji, prinesel Mesec športa in z njim številne športne programe, ki so se jih lahko udeležili vsi občani ter občanke. Dogodek sta pripravila Športna zveza Celje in Mestna občina Celje, odzivi udeležencev pa so v glavnem seveda pozitivni.

Mesec maj je bil tudi letos v znamenju športa. Mestna občina Celje in Športna zveza Celje sta skupaj s številnimi celjskimi športnimi društvi pripravili bogat program aktivnosti. Udeleženci so se lahko preizkusili v kar 26 športnih panogah, na voljo pa je bilo tudi nekaj promocijskih programov.

Tek ob Savinji za otroke. (Foto: David Valant)

“Odzivi udeležencev so bili različni, v glavnini seveda dobri,” nam je povedal Marko Božiček, sekretar Športne zveze Celje. Izjemen atlet je ob tem dodal: “Osebno predvidevam da se bo 10 let dolga uspešna tradicija izvedbe projekta Mesec športa nadaljevala!”

S tem si odgovorni želijo, da bi zdrav in aktiven način življenja približali čim večjemu številu občank ter občanov vseh generacij. V ta namen tako v Celju vsako leto maj preobrazijo v mesec športnega dogajanja.

Košarka za deklice. (Foto: David Valant)

Letošnji Mesec športa je prinesel nekaj novih športov, ki so še dodatno obogatili dogajanje. Najbolj obiskane so bile tradicionalno atraktivnejše panoge, kot so konjeništvo, joga in pilates, kljub temu pa je med organizatorji prisotnega tudi nekaj razočaranja.

“Osebno sem delno razočaran nad udeležbo v nekaterih aktivnostih,” je dejal koordinator tega projekta, ki se močno trudi, da bi se šport v Celju dvignil na še višji nivo.

Občankam in občanom so bili sicer na voljo tudi nogomet, košarka, tenis, trail tek, hip-hop, ulična vadba v fitnesu na prostem, rokomet, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo, balinanje, akrobatska gimnastika, plavanje, judo, vaterpolo, šah, kajakaštvo, keglanje, odbojka …

Kegljanje (Foto: David Valant)

Tekaški navdušenci so se lahko udeležili tradicionalnega Teka ob Savinji, ki je letos potekal že v 48. izvedbi.

Tek ob Savinji 2024: pokale tekmovalcem podelil slovenski rekorder (foto)

Najmlajši so lahko svoje gibalne spretnosti preizkusili na Cicibaniadi, na voljo pa so bile tudi brezplačne meritve SLOfit. Vključene so bile aktivnosti za vse starostne skupine, prav tako pa tudi za ranljive skupine.

Aktivnosti so si sledile na različnih lokacijah po celotnem knežjem mestu, s čimer so organizatorji želeli promovirati tudi športno-rekreacijske kapacitete in raznolike možnosti za športno udejstvovanje, ki jih ponuja Celje.

Fotogalerija: David Valant