Kdo bo Športnik Celja za leto 2023?


Letos se bo odvilo že 56. podeljevanje častnih priznanj najboljšim športnikom in športnicam v Celju za leto 2023. Preverite kdo se je potegoval za nazive naj športnika, športnice in športne ekipe, ki bodo podeljeni jutri zvečer.

Športnik Celja je dogodek, ki že od leta 1968 prikazuje razsežnost celjskega športa. Celje je mesto, ki s športnimi uspehi navdušuje praktično na dnevni bazi in velja za eno izmed najbolj športnih mest.

V knežjem mestu tako trenirajo in tekmujejo številni športniki, prav to pa daje omenjenim nagradam in priznanjem še dodaten čar. Nominirane je na podlagi predlogov izbrala komisija za priznanja športnikov pri Športni zvezi Celje, ki poleg glasovanja javnosti soodloča tudi o dobitnikih nagrade.

Najboljši športnik Celja za leto 2023

Za naziv najboljšega celjskega športnika so se potegovali:

atleti Matic Ian Guček, Jan Vukovič, Vid Botolin, Žiga Jan in Sebastjan Baš, šahist Matic Nareks, skakalec na prožni ponjavi Urh Skamen, kanuisti Jan Ločnikar, Lan Tominc in Martin Srabotnik, plavalci Nikola Milenović ter Gašper in Julijan Pevec, plezalec Jernej Kruder, deskarja Tim Mastnak in Lenart Maligoj ter taekwondoisti Armin Hasanović, Maj Grunt Vidmar in Ian Strnad.

Najboljša športnica Celja za leto 2023

Za najboljšo športnico Celja so bile nominirane:

atletinje Tina Šutej, Klara Lukan, Eva Pepelnak, Ela Velepec, Tia Tanja Živko, Martina Ratej in Hana Urankar, šahistka Pia Rožmanc, kegljačica Anja Kozmus, plavalka Lena Bornšek, plezalki Julija Kruder in Sara Čopar, kickboxerke Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo, Tina Baloh in Nika Zver Špan ter košarkarici Lea Bartelme in Zoja Štirn.

Najboljša športna ekipa Celja za leto 2023

Za najboljšo ekipo v knežjem mestu se potegujejo:

članice in člani ter mladinke Atletskega društva Kladivar Celje, člani Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, članice in mladinke Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje ter članice Ženskega nogometnega kluba Celje.

Preteklo leto so bili v kategorijah naj športnik, športnica in športna ekipa izbrani Tim Mastnak, Tina Šutej ter člani RK Celje Pivovarna Laško.