Pomlajenim kegljačicam ni uspel preboj v polfinale


Celjske kegljačice so na letošnjem svetovnem pokalu, ki ga je gostilo češko mesto Blansko, v prenovljeni zasedbi tekmovanje končale v četrtfinalu.

Med devetimi ekipami so varovanke Lada Gobca zasedle šesto mesto, za preboj med štiri najboljše pa so bile prekratke za 53 kegljev.

Slovenske državne prvakinje so nastopile v naslednji zasedbi: Patricija Bizjak (581), Nada Savić (576), Rada Savić (566), Tia Schatz (541), Klavdija Farasin (270), Jožica Šeško (262), Neva Taškar (247), Nina Podlesnik (239).

Prvo mesto so na koncu osvojile Nemke iz Bamberga, gostiteljice so bile druge, tretje pa Dunajčanke, ki so ugnale Zagreb.

Iz celjskega tabora so po tekmovanju sporočili, da se bodo vrnili še boljši in še močnejši!

Lado Gobec, trener: “Šlo je za izjemno težko kegljišče. Rada in Nada sta izkušeni tekmovalki, več ali manj vedno odigrata zelo solidno in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Zelo solidno sta svoje delo opravili tudi Patricija in Tia. Patricija je na pokalu nastopila drugič, Tia je sploh prvič v članski konkurenci na stezi preživela 120 lučajev. Kljub mladosti je Tia zelo pogumna tekmovalka, z zelo močnim lučajem. Pritisk velikega tekmovanja je naredil svoje, toda zadovoljen sem tudi z Nevo, Nino, Klavdijo in Jožico, predvsem zato ker vem, da so hotele najbolje in dale vse od sebe.

To je enostavno nivo, na katerem se mora za vrhunski rezultat v tistih lučajih poklopiti tisoč in ena stvar. Pogrešali smo Anjo, z njenim povprečnim rezultatom bi bili v polfinalu, toda tako pač je. Vesel sem, da smo se s šestim mestom uvrstili med tistih sedem, ki so si priborili pravico nastopa v evropski ligi. Če se ne motim, nas tam čaka enaka pot kot lani. Zaključek pokala? Pričakovan. Nemke so tam, kamor pač spadajo. Čehinje so se nekoliko okrepile, toda kljub temu so me v polfinalu rahlo presenetile s tem, da so premagale Avstrijke in se uvrstile v finale. Avstrijke so bile v boju za bron zasluženo boljše od Hrvatic, ki jim v kvalifikacijah po štirih tekmovalkah ni kazalo najbolje.”

*na sliki prizor, ko je tekmovala 19-letna Neva Taškar

macke-rasstvava-polsi