Kladivarjevci obetavno nastopili na Dunaju


Zadnji konec tedna so nekateri člani celjskega Kladivarja nastopili na atletskem tekmovanju v glavnem mestu Avstrije.

V teku na 5.000 metrov je Vid Botolin nastopil v t.i. drugi elitni skupini, kjer je zaključil kot drugi in dosegel čas 13:47,06.

O svojem nastopu je dejal: “Vesel sem, da sem tekel blizu osebnega rekorda. Tek sem dobro kontroliral, a je bilo na koncu kar težko, ker je bil suh zrak. Bilo je vroče in vlažno, zato sem nekoliko padel v ritmu. Prepričan sem, da bom v nadaljevanju sezone še bolj izboljšal osebni rekord.” Njegova najboljša znamka znaša 13:41,61.

V drugi skupini teka na 800 metrov je Tia Tanja Živko z osebnim rekordom 2:08,32 osvojila četrto mesto v skupini.

Klara Lukan je na 5-kilometrski razdalji s 15:03,85 osvojila 12. mesto. S tem je za dobri dve sekundi zaostala za svojim državnim rekordom (15:01,37), ki ga je 10. junija lani dosegla v Montessonu. Za manj kot 12 sekund je zaostala za olimpijsko normo, ki znaša 14:52.

“Tekla sem svoj drugi najboljši čas doslej in se tudi uvrstila na svetovno lestvico za olimpijske igre v Parizu, ki bo dokončno zaključena po državnem prvenstvu konec naslednjega tedna v Celju. Sem še nekoliko utrujena po teku na 10.000 m na evropskem prvenstvu v Rimu. Po mojem mi je prav zato manjkalo svežine za tek pod 15 minutami,” je po nastopu povedala Lukan.

Preberite tudi:

Odprli prenovljeno otroško igrišče v celjskem mestnem parku in medgeneracijsko igrišče na Brodarjevi