Konjičanka Tamara Zidanšek v drugi krog OP Avstralije


Konjiška teniška igralka Tamara Zidanšek se je prebila v drugi krog OP Avstralije v Melbournu. V treh nizih je ugnala Nizozemko Arantxo Rus.

Tamara Zidanšek v Melbournu nastopa kot 29. nosilka in je šele druga Slovenka po Katarini Srebotnik (OP ZDA, 2008), ki je ena izmed nosilk glavnega turnirja za grand slam. Tamara Zidanšek je tudi na trenutni WTA lestvici na 29. mestu.

Začetek dvoboja za Tamara Zidanšek ni bil obetaven, saj je proti 65. tenisačici z WTA lestvice Arantxi Rus izgubila prvi dve igri na svoj servis. Nizozemka je povedla s 4:1, kar ji je zadostovalo za osvojeni prvi niz s 6:3.

Tudi drugi niz se ni začel po željah Konjičanke, saj je znova izgubila igro na svoj servis in se znašla v zaostanku 2:0. Tudi svoj drugi servis drugega niza je kazal na izgubo servisa, a se je Zidanšek zbrala, ubranila dve zaključni žogici Nizozemki, ter tehtnico dvoboja nagnila na svojo stran. Nizozemki je odvzela dve igri na njen servis in drugi niz dobila s 6:3.

V odločilnem tretjem nizu je Tamara Zidanšek takoj odvzela servis nasprotnici in prevzela pobudo. Kazalo je na nedramatično končnico, ko se je Rus znova vrnila. Pri izidu 5:4 je Tamara Zidanšek na svoj servis povedla s 40:0, a zapravila vse tri žogice za zmago. Sledila je maratonska igra s kar 15 točkami. V njej je Konjičanka ubranila prve štiri priložnosti Nizozemke za izenačenje, v petem poskusu pa je Nizozemki uspelo dobiti niz in povesti s 6:5. Sledila je zanesljiva igra Zidanškove na svoj servis, tako da se je dvoboj prevesil v podaljšano igro. V njej je Tamara Zidanšek povedla s kar 5:0, vendar je prednost nepričakovano zapravila ter prepustila Nizozemki, da je podaljšano igro povedla s 7:6. Zidanškovi je na koncu vendarle uspel preobrat in podaljšano igro dobila z 10:8 ter se uvrstila v drugi krog.

ZIDANŠEK (SLO/29) – RUS (NIZ)
3:6, 6:3, 7:6 (8)