Konjiška tenisačica Tamara Zidanšek v osmini finala Roland Garrosa


Tenisačica iz Slovenskih Konjic Tamara Zidanšek je po 13 letih Sloveniji ponovno priborila posamično osmino finala turnirja za grand slam.

V 3. krogu OP Francije Roland Garros je z 0:6, 7:6, 6:2 premagala Katerino Siniakovo in se kot prva Slovenka po Katarini Srebotnik leta 2008 (New York) uvrstila v osmino finala turnirja za grand slam med posameznicami.

23-letna Tamara Zidanšek, ki trenutno zaseda 93. mesto na WTA lestvici, se je sploh prvič v karieri prebila čez prvi krog Rolanda Garrosa. Konjiška tenisačica je za uspeh kariere potrebovala dve uri.

Dvoboj se ni začel po željah Konjičanke, saj jo je tekmica v dobrih 20 minutah povsem nadigrala in ji ni pustila niti ene igre. 25-letna Čehinja, ki na lestvici WTA zaseda 68. mesto, je v prvem nizu prevladovala v vseh prvinah teniške igre. Konjičanki je prepustila zgolj šest točk in ji brez dobljene igre zavezala kravato.

Zidanšek se ni udala in počasi vzpostavila ravnotežje ter v drugem nizu povedla s 3:1. Čehinji je hitro izenačila, nato pa sta tekmici suvereno dobivali igre na svoj začetni udarec. O zmagovalki je tako odločala podaljšana igra v kateri je Zidanšek po zaostanku 2:3 je dobila tri točke zapored in zmagala s 7:5.

V odločilnem nizu je Zidanšek povsem zagospodarila na igrišču ter Čehinji takoj odvzela servis. To je ponovila še v sedmi igri s čimer je povedla s 5:2 in nato na svoj servis suvereno in s prvo zaključno žogo, pokončala tekmico ter se veselila največjega uspeha v karieri. Zidanškova po dvoboju ni skrivala navdušenja. Povedala je, da se v prvem nizu ni počutila slabo, a nikakor ni znala prebiti ledu. Ko pa je v drugem nizu vzpostavila ravnotežje in ga dobila, je v tretji niz šla povsem sproščeno in z veliko boljšimi občutki. V osmini finala se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Cirstea (Rom) – Kasatkina (Rus).

foto: twitter