Košarka: Celjanke osvojile končno 4. mesto na zaključnem turnirju Jadranske lige, celjski košarkaši izgubili na gostovanju


zkkathletecelje

Članice Athleta so po dveh dramatičnih tekmah na finalnem turnirju Jadranske lige zasedle končno 4. mesto. Člani KK ECE Celje so na gostovanju v Črnomlju kljub borbeni predstavi izgubili. 

Minuli vikend je v dvorani Gimnazije Celje – Center potekal zaključni turni Jadranske lige, na katerem je nastopila tudi ekipa Athlete Celje. Celjanke so prvo tekmo odigrale v soboto, 14. marca proti italijanski ekipi Umana Reyer.

V polni domači dvorani, kjer je vladalo odlično vzdušje smo spremljali napeto končnico. Srečanje med Athletom in ekipo iz Italije je bilo polno odličnih potez in preobratov, za odločitev o končnem finalistu pa sta bila potrebna kar dva podaljška. Italijanke so bile na koncu srečanja od naših košarkaric žal uspešnejše z rezultatom 83:79.

Celjanke so se po sobotnem porazu tako v nedeljo pomerile v boju za tretje mesto proti ekipi Budućnost. Po vzoru srečanja, ki so ga odigrale dan poprej, je tudi ta tekma prinesla pravo dramo in podaljšek, v katerem so bile nasprotnice močnejše. Budućnost je tako osvojila 3. mesto, z rezultatom 76:75, naslova prvakinj Jadranske lige pa so se po finalnem obračunu v nedeljo, prvič veselile košarkarice Reyerja iz Benetk.

Celjanke na F4 Jadranske lige. (Vir: KZS)
Celjanke na F4 Jadranske lige. (Vir: KZS)
Vir: www.mzrkl.org
Vir: www.mzrkl.org

Kljub končnemu razprletu si iskrene čestitke zaslužijo Celjske košarkarice za odlično sezono v  Jadranski ligi ter borbeno predstavo na zaključnem turnirju.

Za najkoristnejšo igralko rednega dela sezone je bila izbrana članica Athleta Marica Gajić. Naziv najboljše strelke zaključnega turnirja pa je pripadel kapetanki Athleta Maji Erkič.

Finale:

Radivoj Korać-Umana Reyer 52:69

Tekma za 3. mesto:

Athlete Celje-Budućnost Volcano 75:76 (po podaljšku)

*

*

kk celjeČlani košarkarskega kluba ECE Celje so v 17. krogu 2. SKL gostovali v Črnomlju. Celjani so nastopili v okrnjeni zasedbi, saj se je poškodovanemu centru Quedrimu Hajdaraju pridružil še drugi center Robi Gobec, nastopili pa so tudi brez drugega organizatorja igre Erika Felicijana.

Ekipa iz Črnomlja, ki je trenutno četrto uvrščena, je tako na srečanju s košarkaši iz Celja iskala priključek ekipam, ki si bodo priborile uvrstitev v kvalifikacije za nastop v 1.SKL. Po dokaj izenačenem prvem polčasu srečanja so nasprotniki v drugem delu tekme prevzeli pobudo in si priigrali nekoliko občutnejšo prednost. Kljub borbeni predstavi Celjanov so bili domačini tokrat premočni in na koncu so slavili z rezultatom 92:79.

Rezultat

KK KOLPA ČRNOMELJ – KK ECE CELJE 92:79 (19:14, 18:18, 31:16, 24:31)

Članska ekipa 2014/2015 (Vir: KK Celje)
Članska ekipa 2014/2015 (Vir: KK Celje)

Strelci

Črnomelj: Janc 14, Lozar 13, Beličič 7, Mežan 6, Zupan 11, Ristič 13, Cerovnik 15, Kužnik 13.

Celje: Brolih 10, Kobale 2, Gradič 4, Oset 5, Fižuleto 11, Babič 17, Tratnik 10, Perger 10, Krasniči 10.

V naslednjem krogu v dvorani Gimnazije Celje-Center gostuje bivši prvoligaš Slovan. Tekma bo v soboto, 21. marca ob 19:00.

aV