Košarka: drugi zaporedni poraz Zlatoroga v DP


Košarkarji Zlatoroga po veliki sobotni zmagi v ligi ABA proti beograjskemu Partizanu niso uspeli zadržati zmagovalnega ritma. V tekmi državnega prvenstva so doživeli drugi zaporedni poraz. Tokrat je v Laškem slavila šoštanjska Elektra.

V izenačeni tekmi, kjer si nobena ekipa ni ustvarila več kot 7 točk prednosti, je po prvih treh četrtinah nekoliko bolje kazalo košarkarjem Zlatoroga. Po izenačeni prvi četrtini (16:16) so na polčas odšli s tremi točkami prednosti (35:32). Pred zadnjimi 10 minutami so varovanci Rada Trifunoviča vodstvo povišali še za eno točko (48:44). V zadnji četrtini so košarkarji Elektre zaigrali bolje in si z nekaj uspešnimi akcijami priigrali minimalno prednost.

Pred zadnjo minuto je Elektra vodila s 3 točkami prednosti. Vladimir Panič je pod košem zadel za znižanje prednosti in izsilil še osebno napako, a bil pri dodatnem prostem metu nenatančen. Tekmo je z zadetim prostim metom 23 sekund pred koncem odločil Đorđe Lelič. Laščani so imeli priložnost za izenačenje, a je Daniel Vjasinovič v zadnjem napadu zgrešil polaganje. Pri Laščanih je bil ponovno najboljši strelec Vladimir Panič, ki je dosegel 16 točk. Dvomestno število je z 10 točkami dosegel le še Darko Čohadarević. Za zmagovalce je Salih Nuhanovič dosegel 19 točk, Žiga Zagorc jih je dodal 13.

Elektra je s šestimi zmagami iz sedmih tekem na vrhu Lige Telemach. Na drugem mestu je Helios, ki je po petih odigranih tekmah še neporažen, Zlatorog je z 10 točkami (4 zmage, 2 poraza) na 3. mestu. Prihodnji torek čaka Laščane gostovanje na Polzeli. Pred tem bodo odigrali še slovenski derbi v ligi ABA. V soboto gostujejo v Domžalah pri Heliosu.

Zlatorog Laško : Elektra Šoštanj 62:64 (16:16, 19:16, 13:12, 14:20)

Zlatorog: Škifič 7, Brodnik 6, L. Lapornik 4, Nikolič Smrdelj, Panič 16, Vujasinovič 6, Omić 4, M. Lapornik 4, Dimec, Atanackovič 5, Mali, Čohadarević 10. Trener: Rado Trifunovič

Elektra: Rizman, Zagorc 13, Julević 11, Lelič 10, Lekič, Nuhanovič 19, Bajramlič 3, Bukovič, Horvat 8. Trener: Gašper Potočnik

Statistika tekme
Rezultati in lestvica

Poročanje kosarkarskiklub-lasko.si: Ni gostoval Maccabi Electra, samo Elektra

FOTO: Člani KK Zlatorog so po veliki zmagi proti Partizanom izgubili v državnem prvenstvu (vir: spletno mesto KK Zlatorog Laško)

M.K.