Košarka: štiri Celjanke v zmagovalni ekipi na All Starsu, 14. poraz Zlatoroga v ligi ABA


Člani KK Zlatorog Laško še naprej ostajajo le pri dveh zmagah v ligi ABA. V tekmi preobratov so včeraj v dvorani Tri lilije slavili košarkarji zagrebške Cedevite. Dosti bolj sproščen vikend je za najboljšimi košarkaricami slovenske lige, ki so se v Luciji pomerile na All Stars tekmi. V zmagovalni ekipi, ki jo je s klopi vodil Damir Grgić, so bile tudi štiri igralke ŽKK Athlete Celje.

Kljub preobratu visok poraz
Laščani so tekmo slabo začeli in že v prvi četrtini dovolili Cedeviti, da uide na 16 točk razlike. Do polčasa so uspeli prednost gostov znižati na 10 točk (28:38). V tretji in na začetku četrte četrtine so gledalci v Laškem videli povsem drugo domače moštvo. V tretji četrtini so se z delnim izidom 11:0 povsem približali Cedeviti, 7 minut pred koncem pa so s uspešnimi prostimi meti Daniela Vujasinoviča in Mitje Nikolić Smrdelja celo prvič na tekmi povedli. Zaostanek je očitno prebudil goste, ki jih s klopi vodi Dražen Anzulović. S serijo 19:0 so si priigrali neulovljivo prednost in Laščanom prizadejali 14. poraz v letošnji sezoni lige ABA, sami pa so se z zmago povzpeli na 2. mesto na lestvici.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Vedran Vukušić, ki je dosegel 24 točk in 6 skokov, 17 točk je za goste dosegel Mario Bilan, Matjaž Smodiš pa jih je dodal 12. Najboljši strelec Zlatoroga je bil s 14 točkami Jure Škifić, svoje minute je dobro izkoristil tudi mladi Žiga Dimec, ki je dosegel 11 točk, 4 skoke in 2 blokadi, z 10 točkami je dvomesten strelski izkupiček dosegel še Luka Lapornik.

Nasledni petek bodo Laščani gostili Crveno zvezdo, že jutri pa jih čaka srečanje lige Telemach proti KK Rogaška Crystal.

Zlatorog Laško : Cedevita 64:83 (11:24, 17:14, 22:17, 14:28)

Zlatorog: Škifić 14, L. Lapornik 10, Nikolić Smrdelj 3, Vujasinovič 7, Omić 9, M. Lapornik, Dimec 11, Atanacković, Mali 7, Gruev 3, Strnad. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Štiri Celjanke na All Stars tekmi
Košarkarice so se včeraj zbrale na All Stars tekmi v Luciji. Izbor nastopajočih je tokrat potekal nekoliko drugače. Navijači so s spletnim glasovanjem izbrali 10 košarkaric in oba trenerja, ki sta nato na seznam uvrstila še 14 preostalih igralk. Pred tekmo sta Tina Trebec (Athlete Celje) in Kristina Baltič (AJM), ki sta dobili največ glasov, s trenerjema Damirjem Grgičem Teom Hojčem izmenično izbirali košarkarice za svoji ekipi. Vse štiri igralke ŽKK Athlete Celje in trener Damir Grgič so se zbrale v ekipi Rdečih. Ob kapetanki Tini Trebec je v prvi peterki zaigrala tudi Teja Oblak, v ekipi pa sta bili še Sanja Orozović in Anja Klavžar.

Na koncu so se zmage z rezultatom 81:80 veselile Rdeče, za MVP tekme pa je bila izbrana Romana Vukovič iz ŽKK Domžale. Več o prazniku ženske košarke, ki je postregel tudi s tekmami mlajših kategorij, tekmovanju v trojkah in spretnostnem izzivu, preberite na spletni strani KZS.

FOTO: Najboljše košarkarice slovenske lige so se v Luciji pomerile na All Stars tekmi (vir: KZS)