Kriza v NK Celje se nadaljuje: klub zapustil še Zoran Pavlović


Kljub novemu, oktobra ustoličenem vodstvu, Nogometni klub Celje ne pride na zeleno vejo. Finančna situacija v klubu je slaba, kar je botrovalo odhodom številnih igralcev pred začetkom pomladanskega dela sezone v Prvi ligi. Klub so že zapustili Ivan Firer, Damir Marijan, Dario Šmitran, Miroslav Radulović in Tomaž Avguštin. Kot zadnji se je “eksodusu” priključil še kapetan Zoran Pavlović, ki je včeraj prekinil pogodbo s klubom.

Nekdanji slovenski reprezentant je v intervjuju za MMC RTV povedal, da so razmere v klubu nevzdržne. Kot pravi Pavlović, mu je dovolj obljub predsednika Branka Goropevška, ki naj ne bi izpolnil niti 10 odstotkov obljub, ki jih je dal igralcem. NK Celje je bil Pavloviću dolžan štiri plače in premije. Neizplačane obveznosti je izterjal na sodišču. Nekdanji igralec številnih slovenskih prvoligaških klubov, zagrebšekga Dinama, dunajske Austrie, Salzburga in zdaj tudi NK Celje je v intervjuju dejal, da so bile ob njegovem prihodu v Celje konec leta 2010 razmere v klubu urejene, situacija pa je začela škripati lanskega avgusta.

Intervju si lahko v celoti preberete na MMC RTV
“Da prvoligaški igralec nima niti za eno pivo, je res žalostno”

Da so razmere v celjskem klubu vse prej kot idealne, je pokazala tudi anketa, ki jo je med nogometaši opravil Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Kot smo na Celje.info že poročali, je bil NK Celje pri skoraj vseh vprašanjih o razmerah v klubu uvrščen na zadnje mesto med slovenskimi prvoligaši.

FOTO: Zoran Pavlović in NK Celje sta na petek trinajstega prekinila sodelovanje (fototo: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)